AFERA LUKA BEOGRAD: Bubalo u Tužilaštvu, nisam kriv!

AFERA LUKA BEOGRAD: Bubalo u Tužilaštvu, nisam kriv!

Crna Hronika -
Branilac Bubala, Zoran Ateljević rekao je da on nije saslušavan u policiji, gde mu je uručeno rešenje o zadržavanju od 48 sati, već je prevezen u Tužilaštvo za organizovani kriminal, pred kojim će izneti svoju odbranu

BEOGRAD- Bivši ministar za privredu Predrag Bubalo uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj prilikom privatizacije Luke Beograd.

Branilac Bubala, Zoran Ateljević rekao je da on nije saslušavan u policiji, gde mu je uručeno rešenje o zadržavanju od 48 sati, već je prevezen u Tužilaštvo za organizovani kriminal, pred kojim će izneti svoju odbranu. Prema advokatovim rečima on je tom prilikom negirao sve tačke iz krivične prijave.

Bubalo se, prema krivičnoj prijavi policije, tereti da je zloupotrebio službeni položaj, jer je kako je rekao adovkat, navodno propustio da vrši nadzor prilikom prodaje akcija Luke Beograd koje su prodate za manju vrednost od ekonomske.

Advokat je istakao da se Bubalo ne tereti za korupciju već za nečinjenje.

- Policija je danas uhapsila osam ljudi, među kojima i bivšeg ministra privrede Predraga Bubala, zbog sumnje da su državni paket akcija Luke Beograd prodali po nižoj ceni od realne i time oštetili državu za više od 5,5 miliona evra, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

Na konferenciji za novinare u sedištu policije u Beogradu, Veljović je rekao da je osumnjičenima određeno policijsko zadržavanje i da su sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal gde će biti ispitani.

"Ovo nije kraj policijskih provera, to je samo deo istrage vezan za rad tadašnjeg ministarstva za privatizaciju i Agencije za privatizaciju i odgovornih u Luci Beograd", rekao je Veljović.

Država je u Luci Beograd imala 41 odsto akcija. Upitan da li policija istražuje i otuđivanje zemljišta Luke Beograd, Veljović je odgovorio potvrdno. "Dalje provere vezane za otuđivanje zemljišta Luke Beograd su u toku", rekao je Veljović. On je istakao da tužilaštvo i policija rade isključivo na osnovu dokaza i da nema političkih pritisaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track