VANDALIZAM:Maloletnik grafitima oskrnavio spomenik na Čegru
Foto: Rtv5

VANDALIZAM:Maloletnik grafitima oskrnavio spomenik na Čegru

Crna Hronika -
Grafiti su ispisani u noći između 8. i 9. juna, a u policiji su maloletnika saslušali i izveštaj su dostavili Višem javnom tužilaštvu radi preduzimanju daljih mera

NIŠ - Niška policija identifikovala je četrnaestogodišnjaka za koga sumnja da je ispisao grafite po spomeniku na Čegru i na pijetetnoj stazi ispred spomenika, saopšteno je danas iz Policijske uprave u Nišu.

Grafiti su ispisani u noći između 8. i 9. juna, a u policiji su maloletnika saslušali i izveštaj su dostavili Višem javnom tužilaštvu radi preduzimanju daljih mera, navode iz policije.

Po spomeniku je velikim slovima bilo ispisano "NK", a skrnavljenje spomenika osudila je lokalna vlast, kao i mnoga udruženja za negovanje slobodarskih tradicija.

Spomenik je podignut u slavu resavskim junacima i Stevanu Sinđeliću koji su poginuli u sukobu sa Turcima u Prvom srpskom ustanku 1809. godine.

Prvi spomenik na Čegru otkriven je u prisustvu srpskog kralja MIlana Obrenovića (1854-1901) u leto 1878. godine po oslobođenju Niša, a današnja kula otkrivena je1927. godine povodom 50. godišnjice oslobođenja grada od Turaka kojoj je prisustvovao jugoslovenski kralj Aleksandar Karađorđević (1888-1934).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja