Dara Bubamara gledala hapšenje ubice Bojovića
Foto: Nemanja Pančić

SLUČAJNI SVEDOK

Dara Bubamara gledala hapšenje ubice Bojovića

Crna Hronika -
Privedeni Miloš Delibašić (29), kojem je određen pritvor, sumnjiči se za učešće u likvidaciji Miloša Vidakovića i Nikole Bojovića

BEOGRAD - Uplašila se.Hapšenje Miloša Delibašića (29) u centru Budve, osumnjičenog za najmanje četiri likvidacije, među kojima je i ubistvo rođenog brata Luke Bojovića, Nikole (39), dogodilo se prekjuče naočigled pevačice Dare Bubamare!- Sedela sam s mužem u kafiću. Iznenada su naišli neki momci, pretpostavljam policajci u civilu, i uhapsili dečka. Bilo je baš neprijatno. Počela sam da vrištim, uplašila sam se, svako bi se uplašio. Na sreću, sin nije bio s nama. Videla sam da je nekome od njih ispao pištolj, ali ne znam ni koga su hapsili ni zašto - potvrdila je pevačica za Kurir!Krvna osvetaMilošu Delibašiću, koji je srpskoj policiji odranije poznat po razbojništvima, lisice na ruke stavljene su u utorak oko 16.50 sati zbog sumnje da je 2. jula učestvovao u likvidaciji Pančevca Miloša Vidakovića (29). Njemu je posle saslušanja istražni sudija odredio pritvor, a u okviru saradnje između srpske i crnogorske policije pojavila se informacija da je učestvovao u još nekoliko ubistava, između ostalog i u likvidaciji Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, 29. aprila u centru Beograda.- Uhapšeni Delibašić je sestrić ubijenog Brane Šaranovića, koji ga je praktično odgajio, a ovaj ga je voleo kao oca. Sumnjamo da upravo u tome leži motiv ubistva Bojovića, to jest da je reč o krvnoj osveti Luki Bojoviću - kaže izvor Kurira iz istrage.Naš sagovornik objašnjava da se, iako to nikad nije dokazano, spekulisalo da iza Šaranovićevog ubistva stoji Luka Bojović.Serija likvidacija- Od prvog dana istraga je išla u pravcu moguće odmazde zbog ubistva Slobodana i Danila Radonjića, njihovog kuma Brane Šaranovića i Dženana Ramovića. Najpre je 2009. misteriozno nestao Slobodan Radonjić, za koga se pretpostavlja da je ubijen. Njegov otac Danilo i kum Šaranović započeli su potragu za ubicama, ali obojica su likvidirani. Najpre je 2009. ubijen Brano Šaranović, a dve godine kasnije i Danilo, kao i njegov prijatelj Dženan Ramović - podseća izvor iz istrage i napominje da se sumnjalo da iza likvidacija koje su se dogodile u Beogradu stoji klan Luke Bojovića.Delibašić je, inače, član grupe Slaviše Novakovića i Gorana Bojanića, čiji su pripadnici osuđeni pred Specijalnim sudom u Beogradu na šest godina zatvora zbog pljačke zlatare „Izrael dajmond centar“ u Beogradu 2008, odakle su odneli plen vredan tri miliona evra.

Istraga... Ubijeni Miloš Vidaković (levo) i Nikola Bojović
Istraga... Ubijeni Miloš Vidaković (levo) i Nikola Bojović

„Kume, pomagaj“Delibašić, koji je, navodno, od ubistva Vidakovića boravio u Budvi, već neko vreme bio je pod prismotrom policije. Dok je silazio niz stepenice kod hotela „Avala“, opkolila su ga šestorica inspektora u civilu, a on je počeo da viče konobaru: „Rašo, Rašo, vidi šta mi rade!“- Pretresom stana u Budvi u kom je boravio Delibašić nađen je i pištolj zamotan u peškir. On je poslat na analizu, a smatra da je upravo to oružje iz kojeg je ubijen Vidaković - kaže izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track