POMAGAO ŽANDARMU: Znao sam da će Krstić ubijati, ali sam ćutao!

Uhapšeno dvoje

POMAGAO ŽANDARMU: Znao sam da će Krstić ubijati, ali sam ćutao!

Crna Hronika -
Širi se krug Ivana Radivojević, nevenčana supruga ubice Aleksandra Krstića, i njegov drug Goran Dabić privedeni jer su učestvovali u prikrivanju ubistva

KRAGUJEVAC - Mislili su da imaju savršen plan!Nekoliko dana pre zločina Krstić mi je rekao šta će da uradi, ali sam ćutao... Plašio sam ga se, bojao sam se da bi i mene ubio ako bih ga prijavio policiji! Ovo je, kako saznajemo, na saslušanju u policiji izjavio Goran Dabić (22), koji je preksinoć uhapšen zbog sumnje da je Aleksandru Krstiću (33), pripadniku Žandarmerije, pomogao da sakrije tragove ubistva Srđana Tomića (27) i Aleksandra Nedeljkovića (29). Zajedno s Dabićem uhapšena je i Ivana Radivojević (27), Krstićeva nevenčana supruga, takođe zbog pomoći počiniocu posle zločina.Zajedno u „audiju“Izvor Kurira kaže da su Dabić i Radivojevićeva imali aktivne uloge u prikrivanju tragova zločina.- Dabić se ubici i žrtvama priključio posle Krstićevog susreta s dvojicom Jagodinaca u kragujevačkoj „Plazi“, gde su se našli radi dogovora kako će žandarm da vrati Nedeljkoviću dug od 5.000 evra. Dabić je zajedno s njima u Tomićevom „audiju“ pošao u selo Zakute kod Kraljeva, gde je Krstić iz pištolja koji je njegov pokojni otac policajac dobio na poklon od kolega prilikom penzionisanja, pucao Tomiću i Nedeljkoviću u glave. Dabić je posle toga prisustvovao likvidaciji i pomogao žandarmu da leševe dvojice mladića premesti na zadnje sedište vozila, a zatim su krenuli prema Kragujevcu - saznaje Kurir iz izvora iz istrage. Tokom puta, Krstić je pozvao svoju nevenčanu suprugu u Kragujevcu i kazao joj da uzme kantu s benzinom, šatorsko krilo i da im krene u susret Krstićevim džipom.Žena bila čistač- Ivana ih je sačekala u kragujevačkom naselju Dragobraća. Kada su naišli, ona je džipom krenula ispred njih ka Rekovcu, kao čistač. Njena uloga je bila da svog Krstića i Dabića upozori ako na putu ima policije. Po dolasku u Ratković, nadomak Rekovca, skrenuli su s glavnog puta na seoski drum i Krstić je tu benzinom koji je donela Ivana polio automobil i leševe, prekrio ih šatorskim krilom i zapalio. Sve troje su seli u džip i vratili se u Kragujevac - otkriva nam izvor iz policije.Naš sagovornik dodaje da su istražitelji od početka znali da je Krstić imao saučesnike.- Ma koliko da je bio fizički pripremljen kao pripadnik Žandarmerije, Krstić ipak nije natčovek! Teško da bi sam mogao da ubije ljude na jednom mestu, ispremešta dva leša s prednjih na zadnje sedište automobila, koji pritom nema zadnja vrata, odveze tela na drugu lokaciju, prilično udaljenu od mesta likvidacije i potom se, posle paljenja mladića i vozila, vrati peške u grad više od 25 kilometara - kaže nam izvor iz policije.

Aleksandar Nedeljković i Srđan Tomić
Aleksandar Nedeljković i Srđan Tomić

Trgovao kolimaOsim po prekosti, tetovažama i životu na visokoj nozi, Krstić je veoma često menjao luksuzne automobile.- Sumnjamo da je trgovao automobilima preko svojih veza s Kosova - kaže naš izvor.

Priznali šta su uradiliKrstić je u početku tvrdio da je zločin počinio sam, ali su Ivana i Goran posle hapšenja priznali svoju umešanost u ubistvo. Goran je na saslušanju u policiji rekao da je sedeo na zadnjem sedištu Tomićevog „audija“, dok je Krstićeva nevenčana supruga priznala da ju je Aleksandar pozvao kobne noći i rekao joj da donese šatorsko krilo.- Vozila sam Aleksandrov džip. Išla sam ispred njih kako bih im dojavila u slučaju da negde naletimo na policiju - priznala je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track