ROĐAČKE VEZE: U likvidaciju Nikole Bojovića umešan i Draškovićev kum?
Foto: Zorana Jeftić

Istraga ubistva Lukinog rođenog brata

ROĐAČKE VEZE: U likvidaciju Nikole Bojovića umešan i Draškovićev kum?

Crna Hronika -
Slaviša N., jedan od osumnjičenih za ubistvo Nikole Bojovića, hvalio se ranije u CZ svojim vezama s Andrijom Draškovićem

BEOGRAD - Osumnjičenome pritvor!Slaviša N. (32), koji je uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, navodno je kum Andrije Draškovića, koji u zatvoru u Sremskoj Mitrovici služi kaznu zbog ubistva Zorana Plećića Pleće. Kao što je poznato, Drašković je odranije u lošim odnosima s klanom Luke Bojovića, koji je još 2004. pokušao da ga likvidira, a Slaviša N. je, dok je boravio u pritvoru Centralnog zatvora zbog učešća u pljački „Izrael dajmond centra“, često govorio da je Draškovićev kum!Pritvor zbog oružjaOsim Slaviše N., prema nezvaničnim informacijama, zbog umešanosti u likvidaciju Nikole Bojovića 29. aprila u Beogradu, kao i ubistvo Miloša Vidakovića 2. jula u Budvi, u Beogradu su uhapšeni i Miloš V. i Mirjana E., devojka Miloša Delibašića. Posle saslušanja u policiji, Mirjana je puštena na slobodu.- Iako se sumnja da je Delibašić učestvovao u likvidacijama, njemu je sud u Kotoru odredio pritvor do osam dana samo za posedovanje oružja - kaže izvor iz crnogorske policije.Pancir u stanuKako navodi, na saslušanju je on odbacio navode da je učestvovao u likvidacijama, tvrdeći da je u Budvi boravio turistički. Međutim, istraga je došla do podataka da je upravo on u Crnoj Gori kupio plavi skuter koji su ubice koristile tokom praćenja, ubistva, ali i bekstva.- U njegovom stanu nađeni su i pancirni prsluci, mobilni telefoni i kartice - navodi on.Krvna osveta Prema nezvaničnim informacijama, policija sumnja da je Delibašićeva grupa ubila Nikolu Bojovića iz krvne osvete prema njegovom bratu Luki, koji u pritvoru u Španiji čeka izručenje Srbiji. Delibašić je bio izuzetno blizak s pokojnim Branom Šaranovićem, čiju je likvidaciju, kako se spekuliše, naručio upravo Luka Bojović.(E. K.)

Žrtva osvete... Nikola Bojović ubijen je u Ulici carice Milice
Žrtva osvete... Nikola Bojović ubijen je u Ulici carice Milice

Andrija Drašković
Andrija Drašković

Sprečene nove likvidacijeCrnogorska policija navodno je Delibašića identifikovala dva dana pošto je u Budvi ubijen Miloš Vidaković i od tada ga je držala na oku.- Locirali smo i stan koji je iznajmio nekoliko dana pred zločin i u kojem je boravio s ostalim članovima grupe, koji su uhapšeni u Beogradu. On je uhapšen dok se spremao za nove zločine - rečeno je crnogorskim medijima iz vrha policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track