LSV PROZVAO SOCIJALISTE: Založite se za decentralizaciju cele Srbije, a ne samo Beograda
Foto: Printscreen

Žestoka borba za glasove Beograđana

LSV PROZVAO SOCIJALISTE: Založite se za decentralizaciju cele Srbije, a ne samo Beograda

Izbori 2018. -

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas predstavnike Socijalističke partije Srbije (SPS) u svim organima vlasti da se javno i snažno založe za decentralizaciju cele Srbije, a ne samo za decentralizaciju Beograda.

Kako su naveli, socijalisti poslednjih nekoliko dana pozivaju na decentralizaciju grada Beograda, ali u "jeku borbe za glasove Beograđana".

"LSV pozdravlja svako zalaganje za kvalitetnije uredjenje političkog sistema Srbije. Nažalost, bojimo se da je u slučaju socijalista sve samo u domenu političkog marketinga. SPS je još devedesetih godina udario temelje strogoj centralizaciji Srbije", naveo je u saopštenju funkcioner LSV-a Aleksandar Marton.

Prema njegovim rečima, lokalne samouprave su u vreme Slobodana Miloševića izgubile imovinu i suštinsku samoupravu koju su imale za vreme SFRJ, a danas kod jednog od čelnika SPS-a, ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu (Branka Ružića) "nije primećen niti jedan jedini pomak u pravcu povećanja ingerencija gradova i opština".

"Veoma su aktuelne i rasprave o izmenama Ustava Srbije, ali ni po ovom pitanju socijalisti nisu iznosili svoj stav. Nije li to bila prilika da zatraže decentralizaciju, kako cele Srbije, tako i grada Beograda? Centralizacija guši Srbiju. SPS to do sada, nažalost, nije shvatio", naveo je Marton.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track