DEMOKRATE UVELIKO U KAMPANJI Šutanovac sa Vračarcima: Svi đaci imaće besplatne udžbenike!
Foto: Printscreen/Twitter

DS spremna za izbore 4. marta

DEMOKRATE UVELIKO U KAMPANJI Šutanovac sa Vračarcima: Svi đaci imaće besplatne udžbenike!

Izbori 2018. -

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac razgovarao je danas sa građanima u beogradskoj opštini Vračar i obećao da će lista "Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni" ako pobedi na izborima 4. marta svim đacima prestonice omogućiti besplatne udžbenike.

On je podsetio da je Beograd već sprovodio takav projekat, ali da ga je ukinula vlast Srpske napredne stranke.

"Umesto da je taj projekat proširila na celu Srbiju, aktuelna vlast ga je obustavila. Kao što su ukrali diplome, lažni doktori nauka onemogućili su deci da imaju besplatne udžbenike", rekao je Šutanovac, a prenela DS.

ŠUTANOVAC: Beograd treba decentralizovati, ljudi sami da odlučuju o svojim parama

Šutanovac je istakao razgovoru sa gradjanima da upravo ukidanje projekta besplatnih udžbenika pokazuje "sramotan odnos naprednjačke vlasti prema znanju". Prema njegovim rečima, stranka koja je izrodila poplavu lažnih diploma i plagijata, i to među nosiocima najviših državnih funkcija, očigledno ne može da se podiči znanjem, pa sticanje znanja pokušava da onemogući i građanima i njihovoj deci.

foto: Printscreen/Twitter

Šutanovac je obečao da će koalicija čiji je on kandidat za gradonačelnika, svoj deci obezbediti jednake šanse za obrazovanje.

ŠUTANOVAC: DS na Voždovcu izgradio 5.000 stanova za dve godine, SNS za pet ne može ni dve kule u Beogradu na vodi

"U sklopu modernizacije i pametnog Beograda, svi djđaci dobiće tablete koji će praktično biti digitalni udžbenici. Zato oslobodimo Beograd i glasajmo za listu broj 4", rekao je Šutanovac.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen/Twitter)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track