MILOŠ JOVANOVIĆ (DSS) OBEĆAO: Uvešćemo besplatan gradski prevoz u Beogradu!
Foto: Fonet

Lider DSS i kandidat za gradonačelnika

MILOŠ JOVANOVIĆ (DSS) OBEĆAO: Uvešćemo besplatan gradski prevoz u Beogradu!

Izbori 2018. -

Lider DSS i kandidat za gradonačelnika Miloš Jovanović istakao je da je ciljovoj političkoj partiji da promeni lice Beograda.

"Od načina upravljanja - promenom izbornog sistema, stvaranjem novih gradskih opština, uvođenjem decenijskih garancija za javne radove - preko saobraćaja i ekologije - otvorićemo žutu traku za vozila sa tri i više putnika, gradski saobraćaj učiniti besplatnim za sve korisnike do kraja mandata, zabraniti upotrebu platičnih kesa - do urbanizma i kulture - zabranićemo nadogradnju, uvesti estetske kriterijume za novogradnju, izgraditi zgradu Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu kakva je i bila pre nemačkog bombardovanja i umesto neprimerene gondole, stvoriti Koridor kulture, koji će pešačko-biciklističkim mostom povezati istorijsko-kulturnu celinu Kalemegdana sa Ušćem, na kom će biti sagrađena zgrada Beogradske opere i baleta u bloku 15. Vodićemo naravno i socijalno odgovornu politiku, ali to je već nužnost naše socio-ekonomske stvarnosti, a ne deo vizije grada", rekao je Jovanović za Blic.

Odgovarajući na pitanje zašto bi, u bogatoj ponudi, Beograđani dali glas njemu, Jovanović je ocenio da je "ponuda sve samo nije bogata".

"Nikada nije bilo više lista, ali nikada nije bilo ni veće bezidejnosti niti ovoliko recikliranih političara. Ja od politike ne živim, rođen sam i radim u Beogradu. U njemu mi odrastaju i deca, idu u državne škole i hoću samo za njih, za sebe i za sve nas normalan i prijatan život u normalnom i prijatnom gradu. Hoću uređen Beograd", rekao je on.

(Blic/I. Mastilović Jasnić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track