TAMARA TRIPIĆ (DS): Obezbediti besplatne udžbenike, a Beograd da bude grad umetnosti i kulture
Foto: Marina Lopičić

INTERVJU

TAMARA TRIPIĆ (DS): Obezbediti besplatne udžbenike, a Beograd da bude grad umetnosti i kulture

Izbori 2018. -

Kandidatkinja za odbornicu liste oko DS "Da oslobodimo Beograd" Tamara Tripić izjavila da je neophodno obezbediti besplatne udžbenike za decu u Beogradu.

"Drago nam je da su prihvatili ideju profesora Mićunovića koji to oduvek predlaže, a mi smo ponosni na činjenicu da je Demokratska stranka ovu meru već sprovodila na nivou Beograda. Ako je obrazovanje besplatno, moraju da budu besplatni i udžbenici, kako bi se u našem društvu konačno uspostavila jednakost šansi. Mi smo stranka sledećeg koraka, uvek idemo napred. Kada je reč o ovoj ideji, verujemo da je vreme za sledeći korak, modernizaciju obrazovanja i kroz digitalizaciju udžbenik", istakla je Tripić.

Kandidat za odbornika liste DS kaže da Beograd treba da bude grad umetnosti i kulture dostupnih svim građanima.

"Predstavili smo ceo plan za kulturu koji predviđa novi koncept za njen razvoj. Kultura, poput univerziteta, mora da bude autonomna od politike i političkih odluka. Naš program predviđa da nakon što smo obnovili sva pozorišta u gradu, da se osnuje Savet za kulturu grada Beograda, da umetnici sami odlučuju o tome gde će novac za kulturu da se troši", dodaje Tripić.

(Kurir.rs/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track