STEFANOVIĆ U RAZGOVORU SA PENZIONERIMA: Želimo da iskoristimo vaše znanje i iskustvo
Foto: Marina Lopičić

Predsednik Gradskog odbora Beograd SNS

STEFANOVIĆ U RAZGOVORU SA PENZIONERIMA: Želimo da iskoristimo vaše znanje i iskustvo

Izbori 2018. -

Predsednik Gradskog odbora Beograd SNS Nebojša Stefanović poručio je danas, u razgovoru sa najstarijim sugrađanima opštine Savski venac, da je politika Aleksandra Vučcića dokazala da je svaki građanin i svaki deo Beograda i Srbije jednako važan i da neće odusti od prakse neposredne i stalne komunikacije sa ljudima.

Stefanović smatra da je to najbolji način da oni koji obavljaju državne funkcije čuju šta je građanima potrebno, šta misle, čime su zadovoljni, a čime ne.

"Posebno nam je važno vaše mišljenje. Vi ste gradili i ovaj grad i našu zemlju i moramo da pronađeno način da na što bolji način iskoristimo vaše znanje i iskustvo", rekao je Stefanović.

On je dodao da je to moguće realizovati kroz razne programe kojima bi penzioneri bili uključeni u sistem.

U prilog tome naveo je primer dobre prakse koji sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, kojim su penzionisani policajci uključeni u nastavu u školama. Oni uz aktivne policajce učenicima četvrtog i šestog razreda osnovnih škola predaju predmet Osnovi bezbednosti dece.

"Svojim bogatim iskustvom oni pomažu deci da steknu prva znanja o bezbednosti, kako na ulici, tako i na internetu, kao i opasnostima koje nosi upotreba narkotika", rekao je Stefanović.

U razgovoru koji je trajao dva sata, prisutni su postavili niz pitanja, ponudili predloge i izneli ideje kako bi kvalitet života mogao dodatno da se unapredi na toj opštini.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track