RADIKALI U KAMPANJI ZA BEOGRADSKE IZBORE: Podrška Beogradu na vodi, ali da se poštuje zakon
Foto: Promo

SRS spremna za izbore 4. marta

RADIKALI U KAMPANJI ZA BEOGRADSKE IZBORE: Podrška Beogradu na vodi, ali da se poštuje zakon

Izbori 2018. -

Nosilac liste SRS Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Miljan Damjanović obišli su gradilište projekta "Beograd na vodi" za koji su se, kako navode, radikali zalagali još pre dvadeset godina.

"Jedan od velikih projekata u koji je ušla trenutna vlast je 'Beograd na vodi'. Ali, taj projekat je bio u programima raznih političkih stranaka: i radikala, i socijalista devedesetih godina. Mi srpski radikali smo u našem programu za gradske izbore 2008. godine takođe imali 'Beograd na vodi', odnosno spuštanje grada na Savu i Dunav", rekao je on.

Zato, kako kaže, radikali nikada nisu ni reč progovorili protiv samog projekta.

"Ako nam narod ukaže poverenje i ako budemo učestvovali u gradskoj vlasti u narednom periodu, mi ćemo se truditi da se taj projekat nastavi, ali uz striktno poštovanje zakona", naglašava Šešelj.

Kaže i da se radikali zalažu da strani investitori dobiju koncesiju za izgradnju reprezentativnih građevina: "Ako mi budemo u vlasti, onda se neće moći desiti da neko dođe noću da ruši, pa makar i nelegalne objekte. Sprovodiće se striktno zakon, zakonski propisi i sve će biti rađeno kako ti propisi određuju. Mi ćemo onda nastojati da se striktna kontrola finansijskih sredstava sprovede." Kad se rade stanovi - a ovo je izvanredna lokacija i tu se grade uglavnom najskuplji stanovi - njih nije teško prodati, dodaje Šešelj.

Međutim, moramo biti oprezni kad se grade one velike reprezentativne građevine koje su u programu - i tu moraju strani investitori da se pojave, kaže i dodaje da se ne sme ulaziti u toliki rizik da to finansiramo državnim novcem ili da upadnemo u nove kredite.

"Dakle, strani investitori, licencu, odnosno da dobiju pravo izgradnje i upravljanja, a onda sve da bude prepušteno tržištu, da dobiju koncesiju za izgradnju tih zgrada. To je ono što bi bilo po našem mišljenju najpametnije rešenje", smatra Šešelj.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track