DVERI: Modernizovaćemo saobraćaj i ukinuti Bus plus
Foto: Zorana Jevtić

koalicija pokret dveri i djb u kampanji

DVERI: Modernizovaćemo saobraćaj i ukinuti Bus plus

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Kandidat za odbornika kolicije Pokreta Dveri i Dosta je bilo Miloš Simović izjavio je danas da će ta koalicija, ako dođe na vlast, u najkraćem roku izraditi celoviti plan saobraćajnog sistema u gradu i okolini.

Kako se navodi u saopštenju Dveri, on je rekao da će ta koalicije razvijati i modernizovati sve vidove saobraćaja, predložiti niz projekata u vezi sa poboljšanjem saobraćajne infrastrukture u gradu (most preko Ade u nastavku Nemanjine ulice, Spoljna magistralna tangenta koja bi spajala Most na Adi i Pančevački most, i drugo).

"Unapredićemo rad GSP i povećati broj linija ka periferiji grada, i time smanjiti vreme čekanja putnika. Ukinućemo sistem naplate karata 'Bus plus', i prebaciti taj proces u nadležnost Sekretarijata za saobraćaj i GSP Beograd. Izgradićemo podzemne prolaze na najkritičnijim raskrsnicama", navodi se u saopštenju.

On je naveo i da je želja koalicije da ukinu vremensko ograničenje parkiranja u zonama u kojima se vrši naplata parkinga i uvesti mogućnost pretplate parkiranja i van zone u kojoj gradjani žive, i to putem mesečnih, šestomesečnih, ili godišnjih pretplata.

"Uspostavićemo sistem parking garaža u obodnoj zoni, i sistem zgrada-garaža u najkritičnijim zonama u gradu. Po uzoru na mnoge metropole, zalagaćemo se za uvođenje nadležnosti grada nad sistemom taksi prevoza, kao i za poboljšanje uslova rada taksi prevoznika (taksi vozilo kao osnovno sredstvo, beneficirana cena goriva) ", naveo je Simović.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track