DVERI: Beogradski hipodrom da ostane kod Careve ćuprije
Foto: Zorana Jevtić

Beogradski izbori

DVERI: Beogradski hipodrom da ostane kod Careve ćuprije

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Pokret Dveri saopštio je danas povodom otvorenog pisma koje je Udruženje građana "Hipodrom u (Beo)gradu" uputilo političkim partijama i nosiocima lista na izborima za Skupštinu Beograda, da podržava opstanak i razvoj beogradskog hipodroma.

Dveri su navele da žele da očuvaju duh Beograda, čiji je Hipodrom deo i da obezbede novim generacijama da uživaju u konjičkom sportu.

"Kao političari koji smatraju da je prihod od Hipodroma vrlo bitan za popunu gradske kase, što će kasnije omogućiti ulaganje sredstava u nove projekte od koristi Beogradjanima, u potpunosti podržavamo akciju UG 'Hipodrom u (Beo)gradu'", navele su Dveri.

U saopštenju se navodi da su se Dveri obavezale da će Hipodrom ostati na mestu na kome se nalazi i vršiti funkciju za koju je namenjen, da će učiniti sve što je potrebno da omoguće funkcionisanje Hipodroma i da će u roku od oko šest meseci isplanirati revitalizaciju i rekonstrukciju najstarijeg sportskog objekta u glavnom gradu i Srbiji.UG "Hipodrom u (Beo)gradu" pozvalo je učesnike na beogradskim izborima da se izjasne o tome šta će raditi po pitanju "Hipodroma kraj Careve ćuprije" ako pobede na izborima i da u roku od sedam dana odgovore na pitanja da li će Hipodrom ostati na mestu gde je i imati funkciju kojoj je namenjen.

Udruženje pita stranke i da li će produžiti ugovor o korišćenju zemljišta koji ističe ove godine, rekonstruisati tribinu Hipodroa koji je star 104 godine, sanirati ostalu infrastrukturu, postaviti stručno i "dobronamerno rukovodstvo".

Pita i da li će vlasti u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda zakonom zaštititi Hipodrom kraj Careve ćuprije kao spomenik kulture i najstariji sportski objekat u Srbiji.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track