CEKIĆ (DVERI): Veliki broj Beograđana živi od poljoprivrede, može da im se pomogne
Foto: Promo

Beogradski izbori 4. marta

CEKIĆ (DVERI): Veliki broj Beograđana živi od poljoprivrede, može da im se pomogne

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Kandidat za odbornika u Skupštini Beograda sa liste Dosta je bilo i Dveri Nebojša Cekić izjavio je danas da u Beogradu veliki broj građana živi od poljoprivrede i da može da se uradi mnogo više da bi se popravio položaj poljoprivrednika i unapredila poljoprivredna proizvodnja.

Kako je saopšteno, on je istakao da buduća gradska vlast treba da izgradi sistem za navodnjavanje širom ruralnih teritorija Beograda, po ugledu na sistem za navodnjavanje koji je izgradjen u opštini Grocka.

foto: Promo

"Buduća gradska vlast mora da održava i popravlja hidromelioracione sisteme u ritskom području Beograda (Krnjača, Ovča, Borča, Jabučki i Glogonjski rit, Padinska Skela i Dunavac", kazao je Cekić, koji je, kako je navedeno u saopštenju, stručnjak u oblasti poljoprivrede.

On je istakao da vlast treba da osniva zadruge sa skladišnim i preradnim kapacitetima za voće i povrće, kao i da subvencioniše mala porodična

preduzeća koja bi se bavila preradom voća i povrća.

"Visinu penzionog osiguranja poljoprivrednika treba odredjivati srazmerno površini zemljišta koju gazdinstvo poseduje, a finansijska izdvajanja iz budžeta grada za ruralna područja treba da budu srazmerna procentualnom učešću ruralnog stanovništva u ukupnom stanovništvu Beograda", kazao je Cekić.

Kako je dodao, zemljište na kojem se nalaze gradjevinski objekti u službi poljoprivrednog gazdinstva trebalo bi oporezovati, ne kao gradjevinsko zemljište, već kao poljoprivredno.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Dveri)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) 24 LISTE NA BEOGRADSKIM IZBORIMA: Evo ko nije ispunio uslove i neće ga biti na biralištima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track