NAPREDNJACI PREDSTAVILI PLAN: Beogradski metro će povezati ceo grad
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

vozili se trasom prve linije

NAPREDNJACI PREDSTAVILI PLAN: Beogradski metro će povezati ceo grad

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Kandidati za odbornike na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" vozili su se danas trasom prve linije metroa, koji će početi da se gradi 2020. godine, od Mirijeva do Makiškog polja.

Kandidat za odbornika te liste Siniša Mali predstavio je plan metroa i ponovio da će se dve buduće linije ukrštati sa četiri linije BG voza, što će ubrzati saobraćaj, povezati udaljene krajeve grada i otvoriti velike investicione potencijale u svim delovima grada.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Prema planu, koji je Mali predstavio, linija 1 polaziće od Makiša, zatim će stanica biti na uglu Vodovodske i Trgovačke, zatim u Požeškoj ulici, pa kod Ade Ciganlije.

Sledeće stajalište biće kod Sajma, gde će se metro ukrštati sa BG vozom, a zatim kod Ekonomskog fakulteta, gde će se ukrštati dve linje metroa.

Metro će zatim nastaviti preko Trga Republike, Bulevarom despota Stefana, do Ade Huje i Mirijeva.

Mali je rekao i da je pre četiri godine SNS obećala da će Beograd postati grad kranova i dizalica, te da se danas gradi "na svakom ćošku".

"Ispunili smo i obećanje da ćemo pokrenuti Beograd na vodi i od najružnijeg i najzapuštenijeg dela postao najveće gradilište i slika lepšeg i boljeg Beograda. Kao što ispunili to, uspunićemo i ispunjavamo obećanje da Beograd konačno posle više decenija dobije metro", poručio je Mali.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Pored Malog, trasom metroa provozali su se i prvi na listi dr Zoran Radojičić, kao i kandidati za odbornike Goran Grbović, Milan Gurović, Zzika Nikolić...

Mali je ponovio da će gradnja metroa početi 2020. godine, da će prva linija bi završena 2022. i da su sredstva za to obezbeđena. krenućemo u izgradnju 2020.

Kako je rekao, nakon toga uslediće izgradnja druge linije, koja će ići od Mirijeva do Zemuna.

"Beograđani će imati priliku da se poput ljudi u svetskim metropolama voze metroom, koji će biti integrisan u sistem BG voza - dve linije metroa i četiri linije BG voza", rekao je Mali.

Posebno je istakao da će metro na taj način povezati ceo grad i otvoriti mogućnost za razvoj onih delova grada koji do sada nisu bili razvijeni.

"Sa novi mostom preko Save, novim tunelom ispod centra grada i novim mostom preko Ade Huje, metro će doprineti da Beograd bude prestonica budućnosti", rekao je Mali.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Prestonica koja će, kako je dodao, zapošljavati mlade koji će svoje snove ostvarivati u svom gradu, a ne u inistranstvu i koji će budućnost porodica videti ovde.

"To je naša obaveza i obećanje SNS - 2020. godine krećemo u izgadnju metroa, dve godine nakon toga Beograd dobija prvu liniju, a zatim krećemo i sa drugom linijom i Beograd postaje moderna napredna prestonica, kao ostale svetske i evropske metropole", poručio je Mali.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Filip Krainčanić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo kako je otkriven identitet čoveka koji je bacio bombu na ambasadu SAD u Podgorici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track