ZELENA STRANKA SRBIJE: Hitno uvesti Katastar antena mobilnih operatera
Foto: Zelena stranka Srbije

insistiraće na ovoj meri

ZELENA STRANKA SRBIJE: Hitno uvesti Katastar antena mobilnih operatera

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Nosilac liste Zelena stranka Srbije Nebojša Žugić izjavio je da će ta stranka, u okviru svojih devet rešenja za zdrav Beograd, insistirati na hitnom uvođenju Katastra antena mobilnih operatera.

Želimo da znamo na kojim lokacijama se nalaze bazne stanice, na kojoj visini su postavljene, koliko zrače i kolika je gustina naseljenosti oko njih, rekao je on, navodi se u saopštenju.

"Insistiraćemo na hitnom uklanjanju svih onih antena koje su opasne po zdravlje ljudi, a posebno onih koje se nalaze u blizini škola, obdaništa, igrališta ili bolnica. Zelena stranka Srbije se neće baviti zdravljem stanovništva posledično", naglasio je Žugić.

Bez jeftinih poena

Zelena stranka Srbije se ne koristi neistinama i manipulacijom zarad prikupljanja jeftinih političkih poena, ne bavi se visokom politikom, već isključivo zaštitom životne sredine i boriće se za sva dobra rešenja koja podižu kvalitet života sugrađana, saopštila je ta stranka.

U saopštenju, se navodi da je program Zelene stranke Srbije i devet rešenja za zeleni i zdrav Beograd. Zelena stranka Srbije sastavila nakon rada na terenu, ispitivanja građana i bavljenja konkretnim problemima.

Stranka ističe da naziv stranke promenjen u Zelena stranka Srbije odlukom Skupštine Stranke 4. aprila 2016. godine što je potvrđeno rešenjem Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije.

Lista i potpisi Zelene stranke Srbije za izbore za odbornike u Skupštini grada Beograda predati su u skladu sa važećim zakonskim propisima Republike Srbije, dodaj e se u saopštenju.

Zelena stranka Srbije, naglašava da se ne koristi i neće se koristiti neistinama i manipulacijom zarad prikupljanja jeftinih političkih poena.

Zelenu stranku Srbije raduje velika zainteresovanost koju nam prilikom razgovora građani Beograda pokazuju u rešavanju njihovih životnih ekoloških problema. Zato ulazimo u ovu izbornu utakmicu kako bi gradski Parlament uvrstio u prioritet ekološka pitanja - otpadne vode, degradirano zemljište, kanalizaciju, otpad, opasne materije, održiv transport ističe ta stranka.

Želimo da novim aktivizmom pokrenemo institucije kako bi sistemski počeli da "raspakujemo" ekološke prioritete. Mi se ne bavimo visokom politikom, već isključivo zaštitom životne sredine. Vreme je što se toga tiče da se sa priče krene na dela. Nema straha kada je zdravlje ljudi u pitanju i borićemo se za sva dobra rešenja koja podižu kvalitet života naših sugrađana, naglašava Zelena stranka Srbije

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) PONOVO NAM MLADOST GINE NA SRPSKIM PUTEVIMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track