ALEKSANDAR ANTIĆ: Neistinite Đilasove tvrdnje o privatizaciji TENT-a
Foto: Fonet

demanti

ALEKSANDAR ANTIĆ: Neistinite Đilasove tvrdnje o privatizaciji TENT-a

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić osudio je veceras kao neistinite, neosnovane i neodgovorne izjave Dragana Đilasa o privatizaciji Termoelektrane "Nikola Tesla".

"Ne postoji nikakav plan, ni ideja, niti je iko ikada govorio o prodaji i privatizaciji bilo kog dela EPS-a, pa ni Termoelektrane "Nikola Tesla", izjavio je Antić, reagujući na izjavu Đilasa da će "zaustaviti privatizaciju TENT-a", saopštilo je resorno ministarstvo.

foto: Zorana Jevtić

On je ocenio da je u pitanju zastrašivanje građana i "očajničko davanje lažnih obećanja nekoliko dana uoči izbora u Beogradu", kao i da je licemerno izgovoriti tako nešto pred građanima Obrenovca, gde veliki deo radi upravo u sistemu EPS-a i u TENT-u i životno su zainteresovani za status svog preduzeća.

"Uveravam ih da su ovakve neodgovorne priče o privatizaciji TENT-a potpuno neosnovane i da su plod isključivo nedostatka konkretnih ideja i projekata za poboljšanje života građana, u grozničavoj trci za glasove. Ovo nije prvi put da iz istog tabora stižu lažne i uznemirujuće najave o privatizaciji našeg elektroenergetskog sistema", naglasio je Antić.

foto: Damir Dervišagić

On je podsetio i da je Vuk Jeremić, pre samo godinu dana, kao predsednički kandidat govorio o nekakvoj privatizaciji EPS-a, a kako kaže, kao što se nisu obistinile Jeremićeve reči, tako će biti i sa spekulacijama Dragana Đilasa.

"Ni EPS, niti bilo koji njegov deo nisu na prodaju, štaviše, Vlada Srbije razvija našu nacionalnu elektroenergetsku kompaniju, ulaže u TENT i nove objekte, sa ciljem da postane najjača energetska kompanija u regionu", poručio je Antić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track