DVERI: Beograd ima malo trgova, parkova, rekreativnih zona...to ćemo promeniti!
Foto: Zorana Jevtić

isplanirati razboj beograda

DVERI: Beograd ima malo trgova, parkova, rekreativnih zona...to ćemo promeniti!

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Prekrajanje urbanističkih planova po volji velikih i često sumnjivih investitora, nepoštovanje elementarnih normi vezanih za namenu i način korišćenja površina, nepostojanje kodeksa gradnje i trajno narušavanje ambijentalnih celina, fizičko, vazdušno i zvučno zagađenje od strane zaštićenih vlasnika lokala za noćni provod, otimanje zelenih površina i zaziđivanje Beograda..., - samo su neki od urbanističkih problema koje je istakao Zoran Bogdanović, kandidat za gradskog odbornika na listi Dosta je bilo i Dveri.

"Osim otklanjanja svih ovih problema, potrebno je isplanirati razvoj Beograda.

U milionskom gradu kao što je Beograd, prazan prostor (park, trg, široki bulevar, priobalje, obodne šume i izletišta) je veoma važan. Objekti moraju da čine harmoničnu celinu sa okolinom. Beograd ima i suviše malo trgova, parkova, rekreativnih zona, šuma. Tome treba dati maksimalan značaj pri planiranju razvoja grada", navodi se u saopštenju Dveri i dodaje:

"Hoćemo grad u kome su u najvećoj mogućoj meri uklonjene fizičke barijere koje onemogućuju kretanje osobama sa posebnim potrebama, starijim osobama, osobama sa bebama i malom decom. U gradu nema dovoljno prostora za decu, i nema dovoljno mesta za ljude koji nemaju gde da borave pa su, živeći na ulici u nehigijenskom uslovima, izloženi bolestima i hirovima vremena i drugih ljudi".

Kako je dalje navedeno u saopštenju, Dveri ističu da hoće slobodan pristup obalama reka koje su zagušene raznim splavovima, pontonima i plutajućim objektima sumnjive namene.

(Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track