GIK BEOGRADA: Odbijeno 77 prigovora, formirana radna grupa za pregled izbornog materijala
Foto: Beoinfo

odluka

GIK BEOGRADA: Odbijeno 77 prigovora, formirana radna grupa za pregled izbornog materijala

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Gradska izborna komisija (GIK) Beograda odbacila je večeras 77 prigovora na tok izbora za odbornike za Skupštinu Grada, održane u nedelju, 4. marta.

Na sednici je, po zahtevu pokreta Dveri i Dosta je bilo, formirana radna grupa koja bi trebalo da nadje način da se obezbedi uvid u birački materijal.

Posmatračka misija Crta je navela na "Tviteru" da je GIK bez čitanja i razmatranja na sednici odbacila 77 prigovora.

foto: Beoinfo

GIK je odbila 62 prigovora koje je podnela koalicija "Da oslobodimo Beograd", kao i prigovore predstavnika Crte Raše Nedeljkova i gradjana.

Predsednik GIK Zoran Lukić je rekao da se nijedan prigovor ne odnosi na rezultate glasanja, niti na to "da je neko pripisao neki glas nekoj stranci", već da se svi prigovori odnose na organe za sprovodjenje izbora.

Predstavnik Dveri i DJB Vojin Biljić je podneo zahtev za uvid u izborni materijal i izvode u svim opštinama i na svim biračkim mestima.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

Lukić je rekao da postoje tehnički problemi da se obezbedi uvid u sav materijal, i predložio formiranje radne grupe, da bi predstavnici svih učenika izbora mogli da prate uvid u izborni materijal.

"Ja bih voleo da napravimo jednu radnu grupu koja će sve procedure da organizuje i sprovede, i da tu budu predstavnici svih odborničkih grupa", rekao je Lukić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track