Da li znate šta tačno znači reč slamarica?
Foto: Shutterstock

Da li znate šta tačno znači reč slamarica?

Moja online banka -

Slamarica je jedan od najpoznatijih termina vezan za pojavu kreveta. Ne zna se baš tačno od kada datira njeno korišćenje u srpskom narodu, ali postoje zapisi koji kažu da je slamarica u srpska sela ušla kao udobna podloga za drvene krevete na kojima se nekada spavalo.

Ali, njihova funkcija nije bila samo da pruži zdrav san i odmor za telo. Čuvene slamarice bile su mesta gde se novac sakrivao od lopova, ali predstavljale su i svojevrsne “kasice” u kojima se čuvao novac za crne dane ili za veće investicije.

Danas spavamo na udobnim dušecima, ali stara navika da štedimo nije se promenila još od davnina. Volimo da imamo neku ušteđevinu, novac dostupan za hitne slučajeve, za crne dane ili svetlu budućnost. Takođe, promenila se i navika da novac čuvamo u “slamarici”, odnosno pod dušekom, tako da je krevet od slame postao samo jedan lep arhaizam koji koristimo kada pričamo o štednji.

Čuvanje novca u slamarici danas nije ni funkcionalno, a ni bezbedno. Naporno ste radili i radite za taj novac i sasvim je prikladno da želite da budete sigurni da je na bezbednom mestu i dostupan 24/7.

Digitalan svemir u kom živimo omogućava nam da od kuće upravljamo ušteđevinom van kuće, bez odlaska u banku. Jedno od najbezbednijih mesta za čuvanje i rast vašeg novca je - ProCredit online banka, a inovativna Flex štednja predstavlja vrhunac evolucije digitalnog bankarstva.

Šta znači Flex štednja?

  • Potrebni su vam samo telefon, lična karta i internet
  • Flex štednjom upravljate putem eBankinga i mBankinga
  • Nema minimalnog iznosa, uplaćujete koliko i kad želite
  • Neograničeno možete da dodajete i podižete svoj novac bez prekida oročenja
  • Kamata se obračunava dnevno na novac koji je na računu, a isplaćuje mesečno
  • U Zoni 24/7 možete da podignete i dodate do 5.000 evra dnevno (i veće iznose uz prethodnu najavu)
  • U bilo koje vreme, kada vama odgovara.

Pošto ste do sada vi radili za novac, vreme je da novac počne da radi za vas. A slamaricu spakujte u lepe uspomene.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track