ŠTA JE POVOLJNIJE: Kredit, kreditna kartica ili dozvoljeni minus?
Foto: Shutterstock

ŠTA JE POVOLJNIJE: Kredit, kreditna kartica ili dozvoljeni minus?

Moja online banka -

Planirate putovanje u inostranstvo? Ili se možda bliži datum venčanja? Pokvarilo se nešto u kući/na automobilu? Želite u jedan dobar šoping? Postoji mnogo razloga zbog kojih ćete možda morati da pozajmite novac od banke, a u mnogim slučajevima to znači da ćete verovatno tražiti kredit, kreditnu karticu ili dozvoljen minus.

Dakle, koje su razlike? U zavisnosti od vaše situacije, svaki od ta tri načina pozajmice može raditi mnogo bolje za vas od drugog. Zato je ključno pitanje: za šta vam je novac potreban?

Zašto i kada odabrati kredit?

Lični zajmovi su uobičajen način zaduživanja za kupovinu automobila ili stana, za finansiranje krupnih radova u kući, rešavanje postojećih dugova (refinansiranje), ili plaćanje venčanja. Znači, za sve velike i značajne investicije.

Krediti ProCredit banke jedinstveni su jer pokrivaju sve što je vama bitno, uz povoljne uslove, a bonus je što za iznose do 600.000 dinara ne morate da odlazite u banku!

Odlučite koliko želite da pozajmite, šta možete da priuštite da vratite, a zatim odredite rok koji odgovara vašem budžetu.

Zašto i kada odabrati kreditnu karticu?

Kreditna kartica je jednostavan i fleksibilan način pozajmljivanja novca za kupovine, upravljanje neočekivanim troškovima ili konsolidaciju postojećih dugova. Mastercard® ProCredit banke je master među karticama jer je aktivirate putem SMS, bez odlaska u banku, a stiže na kućnu adresu. Kartica je revolving, sa minimalnom mesečnom otplatom od 5%, izdaje se na pet godina, beskontaktna je i možete da plaćate u zemlji, u inostranstvu i preko interneta. U ProCredit Zoni 24/7 možete da uplatite ili da podignete do 5.000 EUR dnevno. Kada plaćate online, zaštićeni ste SecureCode™ – 3D secure tehnologijom, a ako imate Apple uređaj, koristite Apple Pay.

Zašto i kada odabrati dozvoljen minus?

Dozvoljen minus se ponaša kao kratkoročna sigurnosna mreža na vašem tekućem računu, bilo da vam je potreban novac da pokrijete neplanirane troškove ili samo da vam pomogne kada ostanete bez novca. Idealan je za premošćavanje „kritičnih“ dana u mesecu - kada je ostalo samo nekoliko dana do plate, a stanje na računu teži ka nuli.

Flex minus ProCredit banke super je izbor jer je - fleksibilan. Provereno je najjeftiniji u Srbiji, po analizi Narodne banke Srbije. Kamata je samo 9% na godišnjem nivou, a iznos je u visini dve vaše plate. Kuriozitet je da kamatu plaćate samo za iznos koji ste koristili i za dane kada ste minus koristili. Deo je Total paket računa, pa nema troškova obrade i odobrenja, a aktivirate ga online, bez odlaska u banku.

Bez obzira na vrstu pozajmice, važno je da izvršite plaćanja na vreme da biste izbegli dodatne naknade, gubitak uvodnih ili promotivnih kamatnih stopa i sprečili bilo kakav negativan uticaj na vaš kreditni status.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track