TEST: Rešite "PROBLEM DEVET TAČAKA" i saznajte da li umete da razmišljate "Outside the Box"
Foto: Shutterstock

TEST: Rešite "PROBLEM DEVET TAČAKA" i saznajte da li umete da razmišljate "Outside the Box"

Moja online banka -

Termin “Outside the Box” koristimo gotovo svakodnevno i vezuje se ne samo za posao, već je i sinonim za kreativno, slobodno razmišljanje van utabanih staza. To je vrsta razmišljanja koja, u doba sve moćnijih algoritama, privlači značajnu pažnju. Pred vama je mali test koji će vam otkriti da li umete da razmišljate van okvira.

“Zagonetka sa devet tačaka”, iz knjige Sema Lojda “Cyclopedia of Puzzles” iz 1914. godine, predstavlja set tačaka raspoređenih u mrežu 3x3. Izazov je da povežete svih devet tačaka, bez podizanja olovke sa papira, koristeći najmanji mogući broj pravih linija.

promo
foto: promo

HINT: Najčešće rešenje je korišćenje četiri prave linije.

Razmišljanje “Outside the Box” veoma je efikasno u rešavanju svakodnevnih i životnih dilema, posebno onih koje se odnose na novac.

Kada želite da otvorite štedni račun, vaša prva pomisao je da odete u prvu najbližu banku da biste mogli brzo da obavite poslove u blizini posla ili kuće. To je okej, ali razmislite malo van okvira.

Online banka ima mnogo boljih opcija od klasične banke, kao što su veće kamate na štednju i minimalne ili čak i nikakve naknade. Takođe možete lako da upravljate većinom onlajn bankovnih računa sa telefona ili tableta 24/7.

Takođe, najbolje štedne račune sa visokom dobiti obično možete pronaći u onlajn bankama, jer su njihovi troškovi manji. Banka tu ušteđevinu prenosi na vas u obliku veće kamate na vaš novac.

ProCredit banka je jedan od najboljih primera kako se razmišlja van okvira. Modeli štednje u ovoj online banci zapravo vas uče da novac ne mora biti zarobljen ako je na štednji i nudi vam dva nekonvencionalna načina štednje:

#1 Oročena štednja: standardna oročena štednja, gde svoj novac oročavate na određeni period i nije vam dostupan, a kamata je veća od štednje po viđenju. Ukoliko ste sigurni da vam novac neće trebati duži period ili štedite za stan, vikendicu ili školovanje dece, ova opcija vam može biti odgovarajuća.

#2 Flex štednja: oročena, ali uvek dostupna štednja. Ako niste sigurni da li će vam novac možda ipak zatrebati u nekom momentu i ne želite sebe da organičavate, već želite da vam novac bude dostupan kad poželite, onda je ova opcija idealna za vas. Flex štednju otvarate onlajn, bez odlaska u banku, prebacujete novac online, uzimate koliko vam je potrebno novca, kad god i koliko god, bez prekida oročenja i bez gubitka kamate. Takođe, možete da napravite trajni nalog i svakog meseca automatski štedite koliko želite. A kamata je u nivou oročene štednje, mnogo veća nego kod štednje po viđenju.

Razmišljanje van okvira vas može učiniti slobodnijim za različite ideje, što znači da nećete biti ograničeni jednim pogledom na svet.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track