Izazov “30 dana”: Da li i vi možete OVO?
Foto: Shutterstock

Izazov “30 dana”: Da li i vi možete OVO?

Moja online banka -

Procvetalo je proleće, a sa njim i naša želja da prodišemo, da udahnemo sunčan vazduh posle sive zime. Uz proleće nekako logično ide i nova garderoba, neki gedžet koji će da nam osveži stajling, možda neka sitnica da nam i kuća zablista… Sasvim je okej da želimo promene, ali to ne znači nužno da treba da bankrotiramo već sa prvom prolećnom platom.

Impulsivna kupovina je sklonost da kupujemo bez planiranja unapred. Kada donesemo odluku o kupovini u trenutku, to obično pokreće i nekontrolisane emocije koje su u početku uglavnom pozitivne, ali kada endorfin (hormon sreće) popusti i mi se presaberemo i shvatimo da smo potrošili novce na nešto što je moglo i da sačeka, ili bar da se podeli na rate, pozitivan osećaj prelazi u negativan i izaziva stres.

Rešenje za suzbijanje impulsivnih kupovina je pravilo “30 dana”. Ne samo da nam može pomoći da prevaziđemo naviku trošenja bez razmišljanja, već će nam pomoći i u planiranju budžeta i razvijanju discipline i bolje sposobnosti donošenja odluka u vezi sa finansijama. Pravilo “30 dana” može nam pomoći i da naučimo da odložimo zadovoljstvo i da donesemo pametne odluke o troškovima.

KAKO PRAVILO RADI?

Jednostavno. Kad vidite nešto što želite, sačekajte 30 dana pre nego što kupite. Nakon 30 dana, ako i dalje želite da kupite artikal, nastavite sa kupovinom. Ako zaboravite na to ili shvatite da vam nije potrebno, uštedećete novac. Nepotrošen novac je ušteđen novac. I možete da ga stavite na stranu i pustite da raste za vas.

Štednja je jedan od glavnih načina da se finansijski osigurate. Štednja nam može pomoći da se izvučemo iz mnogih neprijatnih životnih situacija, pruža osećaj sigurnosti i osigurava da naša porodica ima na šta da se osloni u svakom trenutku. Postoji mnogo razloga za uštedu, a tu je i jedan fenomenalan način da štedite sa lakoćom u ProCredit banci.

Flex štednja je još jedan odličan primer online štednje. Njena prednost se ogleda u sledeće tri stavke:

-Nema minimalnog iznosa i račun se otvara onlajn, bez odlaska u banku.

-Neograničeno možemo da dodajemo i podižemo svoj novac bez prekida oročenja, i to u bilo koje vreme u Zonama 24/7

-Kamata se obračunava dnevno na novac koji je na računu, a isplaćuje mesečno.

Flex štednja je super za vežbanje pravila “30 dana” jer novac koji želimo da potrošimo u jednom trenutku, mi ostavljamo da “poraste” u narednih mesec dana. Za to vreme možemo da odlučimo da li ćemo ga podići ili nastaviti da ulažemo u nešto veće i dugotrajnije, što će i naše zadovoljstvo učiniti većim..

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track