Tri koraka da zaobiđete prolećni umor
Foto: Shutterstock

Tri koraka da zaobiđete prolećni umor

Moja online banka -

Zašto se često osećamo umorno i iscrpljeno, uprkos dugo očekivanom dobrom raspoloženju koje u proleće donosi “majka priroda“? Ovaj fenomen je poznat kao "prolećni umor": organizam se prilagođava promenama vremena i sve dužem danu, ritam tela se menja i sve veća količina sunčeve svetlosti izaziva hormonalne promene. Postoje tri laka načina da olakšate sebi ovaj kratkotrajni prelaz u prolećni ritam.

Evo dobrih vesti: ovaj gubitak forme trajaće najviše nekoliko nedelja i onda konačno možete da pređete na punu brzinu. Važno je da u proleće vratite telu ono što mu je nedostajalo tokom zime: sunce, svež vazduh i ishranu bogatu vitaminima. Evo tri super načina da zaobiđete prolećnu letargiju i odmah se osetite bolje:

-Izađite na svež vazduh i uživajte u suncu. Svetlost stimuliše hormon serotonin koji podiže raspoloženje i poznat je kao hormon sreće. Serotonin signalizira telu da je vreme za više aktivnosti.

-Napravite kratku pauzu od svakodnevne rutine. Bez obzira da li je u pitanju odlazak u saunu, spa centar ili u opuštajuću šetnju – male doze velnesa poboljšavaju vaše raspoloženje. Ako ste navikli da na posao idete jednom rutom, promenite je. Ako svoje bankarske poslove inače završavate na šalteru, uštedite vreme koje biste potrošili čekajući u redu i pređite na online banku. ProCredit online banka je odličan izbor jer imate fenomenalne mogućnosti da brzo otvorite račun, aplicirate za kredit ili počnete da štedite i to dok ujutru pijete kafu, natenane. Pošto ste izbegli duga čekanja u redu, to vreme iskoristite za druženje ili čitanje, što je odličan velnes za mozak.

-Dajte sebi osvežavajući boost: sveže ceđen sok, hrskavo povrće ili revitalizirajući čaj sa đumbirom i pepermintom koji aktiviraju telo iznutra. Jedna sveža jabuka učiniće čudo za vaš organizam, a dok grickate ovu magičnu voćkicu punu vitamina, iskoristite i svoje Apple uređaje da počastite sebe lepom prolećnom kupovinom. Apple Pay je najpopularniji vid beskontaktnog plaćanja u svetu i veoma je lak i pouzdan za korišćenje: za aktivaciju usluge potrebno je da Mastercard karticu ProCredit banke dodate u Wallet aplikaciju. Plaćanje je brzo, sigurno i jednostavno - samo otključajte i prislonite vaš Apple uređaj na POS terminal!

Najbolji način da prevaziđete prolećni umor je da uskladite um i telo. Pametno rasporedite svoje aktivnosti tokom dana da ne iscrpite telesne rezerve i iskoristite sve beneficije tehnologije koje će vam omogućiti više slobodnog vremena. Za glatku tranziciju između godišnjih doba, pametno je ići polako. Hranite se zdravo, usporite s vremena na vreme i napunite svoje energetske baterije. A onda uživajte u proleću svim čulima i radujte se, jer uskoro stiže i leto!

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track