Gelato od zelene jabuke: Neobična delicija koja se časkom pravi!
Foto: Promo

Gelato od zelene jabuke: Neobična delicija koja se časkom pravi!

Moja online banka -

Još kad smo bili klinci, baka nam je govorila “jabuka na dan, pa doktor nije potreban".. Crvena, žuta ili zelena, jabuka je čitav splet zdravlja u nekoliko zalogaja. Ali, slatko-kiselog ukusa, zelena jabuka prepuna minerala, vitamina i vlakana ima nekoliko prednosti za opšte zdravlje, za kožu i kosu.

Zbog sadržaja vlakana, pokazalo se da jabuke podstiču osećaj sitosti, smanjuju unos kalorija i povećavaju gubitak težine. Studije pokazuju da veća količina jabuka može biti povezana sa povećanom mineralnom gustinom kostiju i manjim rizikom od osteoporoze, a pomažu u smanjenju stresa, sprečavaju mentalni pad i spore znake starenja.

Evo recepta za zdravu poslasticu prelepe zelene boje.

Sastojci (četiri porcije)

tri Granny Smith jabuke (očišćene i narendane sa sve korom)

250 ml slatke pavlake

šolja mleka

četiri žumanca

125 g šećera

dve kašike limunovog soka

Priprema:

Pavlaku i mleko stavite u šerpu i zagrejte do ključanja. U činiji za mešanje umutite žumanca i šećer dok ne postanu gusti i bledi. Umutite dve kašike vruće pavlake i mleka u smesu od jaja. Polako dodajte ostatak pavlake i mleka, muteći lagano.

Vratite smesu u šerpu i kuvajte na laganoj vatri, mešajući osam minuta. Sipajte u činije i stavite u frižider dok se ne ohladi.

Sipajte limunov sok u činiju i pomešajte sa jabukama. Dodajte ohlađen krem, pazeći da se dobro sjedini. Ako nemate aparat za sladoled, sipajte smesu u metalnu posudu i stavite u zamrzivač na dva sata ili dok se ne stegne oko ivica, ali da bude meka u sredini. Umutite električnim mikserom i vratite u zamrzivač dok se ne stegne.

Dok uživate u proleću na pravi letnji način, iskoristite još jedan benefit jabuke: Apple Pay je trenutno jedan od najmoćnijih i najlakših načina plaćanja i zašto ne biste obradovali sebe jednom lepom prolećnom kupovinom? Uz Mastercard® karticu ProCredit banke i Apple uređaj plaćate brzo, lako i elegantno, usluga je besplatna, nema dodatne naplate i skrivenih troškova i baš kao što naš gelato od jabuke predstavlja hedonizam za nepca, tako Apple Pay predstavlja hedonizam u bankarstvu.

Iskoristite proleće na najukusniji način!

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track