Ultimativna TOP PET lista ako imate 30+ GODINA!
Foto: Shutterstock

Ultimativna TOP PET lista ako imate 30+ GODINA!

Moja online banka -

Ako smo u dvadestim otkrivali ko smo, tridesete su godine vrhunca za zdravlje, dobrobit i duševni mir. Evo pet stavki koje bi bilo dobro da stavite na svoju “bucket” listu za četvrtu deceniju i da zaista uživate u novom “zlatnom dobu”, kako se tridesete danas nazivaju.

Postavite granice.

To je jedna od najvažnijih lekcija koju treba da uradimo za sebe u životu. Postavljanje granica je preduslov dobrih međuljudskih odnosa. Naučite kada i kome treba da kažete “ne” na kulturan i asertivan način.

Naučite da ekonomišete.

Dok smo živeli kod roditelja, nismo baš mnogo brinuli oko plaćanja računa, zarađivanja novca i štednje. Na nama je bilo samo da učimo, zabavljamo se, družimo i da budemo srećni. Sada sve to možemo i dalje, s tim što počinjemo sami da vodimo računa o finansijama. Pošto smo privilegovani da živimo u digitalnom dobu, lakše nam je nego našim roditeljima. Online bankarstvo je ultimativna stavka na “bucket” listi 30+.

ProCredit online banka je prepoznala potrebe novog “zlatnog doba” i kreirala je svoje usluge tako da doživite kompletno digitalno iskustvo. Bukvalno sve što treba da obavimo, obavljamo iz fotelje ili u pokretu, što nam štedi vreme, živce, ali i novac. Izdvojili smo tri stavke kao preporuku da vam ProCredit bude lični asistent u bankarskim poslovima:

Račun otvarate online - od kuće, bez odlaska u banku, uz video identifikaciju preko kamere na telefonu.

Flex štednja - omogućava da štedite kada nešto „pretekne“, a da novac podignete kad god vam zatreba

Apple Pay plaćanje - uz Mastercard® karticu i Apple uređaj plaćate beskontaktno, bezbedno, sa stilom, kao većina svetske populacije.

Naučite nešto novo.

Svi treba da se trudimo da doživotno učimo, tako da to što smo završili faks ili počeli da radimo, ne znači da treba da prestanemo da učimo. Važno je da konstantno izazivamo mozak i dobro je za naše emocije i pamćenje u starosti da sad dok smo mladi što više vežbamo moždane ćelije.

Idite na solo putovanje.

Važno je da upoznamo sebe u svakom dobu, a solo putovanja su odličan način da to uradimo. Možete otići na kratko putovanje u drugi grad ili na veliko putovanje negde “preko”. Samostalno putovanje potvrđuje našu nezavisnost i daje nam prostor da budete sa svojim mislima i sa sobom. Ako imate problem sa novcem, možete finsansirati putovanje kreditom ProCredit banke, trenutno jedim od najpovoljnih na našem tržištu.

Rešite se loših navika

Preskakanje doručka, ostavljanje veša pored korpe, ispijanje kafe na prazan stomak, dok se ne rasanimo... loše navike nam neće biti dobar sluga u budućnosti. Vreme je da ih odbacimo i to baš sada. Počnite tako što ćete izabrati jednu naviku koja vam se ne sviđa, koju biste želeli da promenite i fokusirajte se na to da je ne “konzumirate” čitav mesec. Bićete zahvalni sebi, časna reč.

I jedna univerzalna stavka: uvek, bez obzira na godine, čuvajte prijatelje, volite nekoga, nasmejte se bar jednom dnevno naglas i živite život, sada i odmah.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track