SKANDAL PRED MUNDIJAL: Ilija Petković u šoku! Hrvati se pred polazak u Rusiju dičili Olujom!
Foto: Reuters

provociraju srbe

SKANDAL PRED MUNDIJAL: Ilija Petković u šoku! Hrvati se pred polazak u Rusiju dičili Olujom!

Mundijal 2018 -

Fudbaleri Hrvatske su u četvrtak imali svečani prijem u domovini, koji nije mogao da prođe bez mešanja sporta i politikei nove provokacije srpskog naroda.

"Vatreni" prilikom odlaska na planetarni šampionat nisu propustili šansuda se još jednom "prisete" jednog od najbolnijih dana u srpskoj istoriji, te je general Mirko Šundov uručio selektoru Zlatku Daliću simbol korišćen tokom proterivanja Srba iz Hrvatske, jer se pomenuta zastava vijorila na Kninskoj tvrđavi prilikom ulaska hrvatske vojske u grad.

- Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija "Oluja" kruna je svih naših pobeda, a dolazak pobedničke hrvatske vojske u Knin znak je pobede u ratu. Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri vojnici, bude poticaj za srčanu borbu na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima - sramna je poruka koju je potpisao potpredsednik hrvatske vlade Damir Krstičević.

foto: Dado Đilas

Legenda srpskog fudbala Ilija Petković, koji je rođen u Kninu, ogorčen je zbog skandala prilikom ispraćaja fudbalske reprezentacije Hrvatske u Vukovaru.

- Neka im je na čast, ne znaju šta će od sile. To je njihova propaganda. Možda će jednog dana shvatiti šta su radili. A taj ministar mogao je i topoove da donese, pa da ispaljuje plotune na ispraćaju. Politiku svakako ne bi trebalo petljati, sport treba ostaviti sportistima, rekao je Petković.

Podsetimo u "Oluji", je 1995. godine proterano 200.000 Srba iz Hrvatske.

Kurir sport / Večernji.hr, Večernje novosti

Foto: Reuters, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track