RONALDO JE NEZAUSTAVLJIV: Kristijano srušio Maroko, oborio još jedan rekord i poveo Portugal ka osmini finala!
Foto: Reuters

grupa b

RONALDO JE NEZAUSTAVLJIV: Kristijano srušio Maroko, oborio još jedan rekord i poveo Portugal ka osmini finala!

Mundijal 2018 -

Fudbaleri Portugala savladali su golom Kristijana Ronalda u 4. minutu Maroko 1:0 i ostvarili prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Kristijano Ronaldo oborio je tako još jedan rekord – postao je evropski fudbaler s najviše postignutih golova za svoju reprezentaciju. Igrač Real Madrida je na početku Svetskog prvenstva u Rusiji postigao het-trik protiv Španije, a danas je bio strelac i na meču protiv Maroka.

Taj gol u četvrtom minutu današnjeg meča na stadionu Lužnjiki bio je 85. pogodak Ronalda u dresu Portugala. On je tako sa prvog meča večne liste „skinuo“ legendarnog Mađara Ferenca Puškaša.

Ronaldo je izbio na drugo mesto svetske liste, pošto je ispred njega jedino još Iranac Ali Daei sa 109 golova za svoju reprezentaciju.

Portugalci su se u drugom poluvremenu prilično povukli, maroko je imao posed lopte i nekoliko ozbiljnih prilika za gol, ali promene rezultata nije bilo.

Posle dva meča Portugal ima 4 boda, a Maroko je posle poraza od Irana u prvom kolu i dalje bez bodova.

foto: Reuters

Tok meča:

90+4. minut - Kraj utakmice

90+1. minut - Nova šansa za Maroko, ali je šut Dijaša je izblokiran u poslednjem trenutku

85. minut - Ronaldo je opao u kaznenom prostoru maroka! Bilo je kontakta, ali sudija nije ništa svirao, a ni gledao video asistenciju.

84. minut - Slobodan udarac za Portugal! Ronaldo je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta pogodila živi zid

78. minut - Slobodan udarac za Maroko, ali Benatija glavom nije bio dovoljno precizan

65. minut - Za 20 minuta igre ekipa Portugala gotovo da nije prešla polovinu terena. Maroko igra mnogo bolje

56. minut - DVE PRILIKE ZA MAROKO! Vezni fudbaler Moroka Jounes Belanda pokušao je šutem sa 16 metara da savlada Patrisija. Ipak, golman Portugala sigurno je reagovao. zatim je isti igrač nekoliko desetina sekundi kasnije pokušao glavom! Opet je golmnan Portugala uspeo da sačuva mrežu.

50. minut - Maroko je konkretniji u nastavku meča, međutim za sada bez većih šansi. Portugal čeka kontre.

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Posle prvih 45 minuta igre Portugal vodi 1:0. Strelac jedinog gola na meču bio je Kristijano Ronaldo!

40. minut - Benatia dobija žuti karton zbog oštrog starta nad Ronaldom!

foto: Reuter

39. minut - Sjajna šansa za Portugal! Kristijano Ronaldo je sjajno uposlio Guedeša, ali je Munir sjajno intervenisao.

36. minut - Portugalci su se oslobodili pritiska...

31. minut - Slobodan udarac za Portugal! Pokušao je Ronaldo, ali lopta je pogodila živi zid!

27. minut - Maroko je trenutno bolji tim. Lavovi npadaju, imaju inicijativu, ali Portugal se za sada uspešno brani i vreba priliku iz kontre.

19. minut - Maroko je preuzeo inicijativu! Butaib je lepo povukao, prosledio za Zijeha, ovaj ušao u šesnaesterac i pokušao da šutira, ali njegov udarac izblokirao je Pepe.

foto: Reuters

12. minut - Odličan početak utakmice! Ređaju se šanse na obe strane. Zapretili su i Marokanci, ali je Rui Patrisio sjajno reagovao.

9. minut - KAKVA ŠANSA! Malo je nedostajalo da Kristijano duplira prednost Portugala! Njegov udarac prohujao je tik uz desnu stativu.

4. minut - GOL! PORTUGAL VODI 1:0, STRELAC JE KRISTIJANO RONALDO! Fenomenalni Portugalac nastavio je golgetersku seriju. Ronaldo je sjajno zahvatio loptu glavom posle centaršuta iz kornera! Četvrti gol Portugalca na Svetskom prvenstvu u Rusiji!

foto: Reuters
foto: Reuters
foto: Reuter
foto: Reuter

1. minut - Utakmica je počela!

foto: Reuters

Startne postave:

13.00 - Sve je spremno...

Portugal deli drugu poziciju na tabeli, Maroko bez bodova

Aktuelni šampion Evrope je u spektakularnom meču odigrao nerešeno sa moćnom Španijom 3:3. Kristijano Ronaldo je blistao na startu Mundijala. Zabeležio je het-trik i nema sumnje da će i dana učiniti sve da nastavi golgetersku seriju na SP.

S druge strane, Maroko je doživeo poraz na startu. Iran je uspeo da savlada popularne "Lavove sa Atlasa" minimalnim rezultatom 1:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track