SUAREZ POGODIO ZA OSMINU FINALA: Rusi i Urusi prošli dalje, u poslednjem kolu derbi za prvo mesto u grupi (VIDEO)
Foto: Reuters

RUTINSKI

SUAREZ POGODIO ZA OSMINU FINALA: Rusi i Urusi prošli dalje, u poslednjem kolu derbi za prvo mesto u grupi (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Fudbaleri Urugvaja i Rusije prvi su obezbedili plasman u osminu finala Mundijala, nakon što je danas u drugom kolu A grupe reprezentacija Urugvaja u Rostovu pobedila Saudijsku Arabiju sa 1:0 (1:0).

Jedini gol postigao je Luis Suares u 23. minutu, kada je posle kornera lopta pala pred gol, a on je bez problema poslao u mrežu.

Suares je danas odigrao 100. utakmicu za državni tim.

Osim Urugvaja u osminu finala iz Grupe A plasirala se i Rusija, a posle dva kola obe reprezentacije imaju po šest bodova. Sa turnira su ispali Saudijska Arabija i Egipat, koji za sada nemaju nijedan bod.

Urugvaj je dobro počeo i zasluženo je poveo, a Saudijska Arabija je posle primljenog gola zaigrala nešto ofanzivnije i napravila dve šanse preko Hatana Bahbira.

Do kraja poluvremena, ali i u prvom delu drugog poluvremena Saudijska Arabija je imala nešto veći posed lopte, ali to nije uspela da iskoristi.

Nije bilo uzbudjenja sve do 62. minuta, kada je Karlos Sančes posle dodavanja Edinsona Kavanija glavom poslao loptu preko gola. Kavani je u 82. minutu mogao da udvostruči prednost, ali je golman Saudijske Arabije Mohamed Al Ovajs dobro odbranio, pa je rezultat ostao nepromenjen.

U poslednjem trećem kolu, narednog ponedeljka, Urugvaj će igrati protiv Rusije za prvo mesto u grupi, a u drugoj utakmici igraju Egipat i Saudijska Arabija.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

85. minut - Nova prilika za Suareza. Sam se izborio za šnasu, okrenuo, šutnuo po zemlji, ali golman je bio na visini zadatka.

foto: reuters

80. minut - Sjajna prilika. Šutnuo je Toreira, lopta je pogodila Kavanija i promenila smer, otišla je u nebranjeni deo gola, ali je samo koji centimetar prošla pored leve stative.

75. minut - Iz igre izlazi Bahbri, u ugri je ušao Kaunu. Saudijci idu na sve ili ništa. Ako ne daju gol, idu kući.

foto: reuters

65. minut - Urugvaj bez ambicije, Saudijci bez prilike.

51. minut - Lukav pokušaj Luisa Suareza iz slobodnog udarca, ali je golman Saudijske Arabije izboksovao loptu.

foto: reuters

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45. minut - Završeno je prov poluvreme. Urugvaj je postigao gol iz jednog jedinog pravog šuta. Saudijsci imaju posed lopte, ali Urugvaj kontroliše ovaj meč.

foto: Reuters

37. minut - Saudijci imaju veći posed lopte na ovom meču, ali to ne mogu da realizuju. Imali su nekoliko šuteva, ali sve je to bilo beznadežno, uglavnom se to svodilo ne neke šuteve sa 20 i više metara od gola, što je lak plen za golmana kvaliteta kao što je Muslera.

26. minut - Prva prilika za Saudijce. Opalio je Hatan sa nekih 20 metar pod pšrečku, ali je Muslera bio skoncentrisan i loptu izbacio u korner.

foto: Reuters

23. minut - GOOOOOL - SUAREZ! Posle kornera lopta je preletela celu odbranu Saudijaca, Suarezu nije bilo teško da je ubaci u mrežu. Ovo je njegov 42 gol na meču na jubilarnom 100 nastupu u reprezentaciji.

foto: Reuters

21. minut - Bilo je nekoliko prilika na obe strane, ali ništa konkretno. Obe ekipe igraju dosta pažljivo, ulog je prevelik.

foto: reuters

12. minut - Još uvek bez konkretne šanse na meču. Bilo je nekoliko pokušaja, ali golmani su još uvek bez posla.

1. minut - Utakmica je počela.

foto: reuters

Urugvaj je u prvom kolu pobedio Egipat 1:0, dok je Saudijska Arabije doživela debakl od Rusije 0:5.

Juče je domaćin savladao i "faraone" 3:1, pa ako Urugvaj danas pobedi, overiće i sebi i Rusima plasman u osminu finala, a u poslednjem kolu će u međusobnom duelu odlučivati o prvom mestu.

SASTAVI:

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track