SELEKTOR ŠVAJCARSKE: Izgradili smo pobednički mentalitet
Foto: AP

PREOKRETOM DO POBEDE

SELEKTOR ŠVAJCARSKE: Izgradili smo pobednički mentalitet

Mundijal 2018 -

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković rekao je da je njegova ekipa izgradila pobednički mentalitet, posle večerašnje pobede nad Srbijom posle preokreta na Svetskom prvenstvu.

"Ono što je važno je da smo izgradili pobednički mentalitet. Čak i kada gubimo pokušavamo da ostanemo pozitivni i da pobedjujemo u svakoj utakmici. To smo pokazali u prethodnim mečevima, a čak i protiv Brazila. Mi uvek pronadjemo najbolji način da reagujemo i to je pozitivna karakteristika našeg tima", rekao je Petković posle utakmice.

Švajcarska je večeras u Kalinjingradu pobedila Srbiju sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe E na Svetskom prvenstvu. Srbija je povela u petom minutu golom Aleksandra Mitrovića, a izjednačio je Granit Džaka u 52. minutu. Pobedonosni gol postigao je Džerdan Šaćiri u 90. minutu.

"Utakmica je bila zanimljiva. Bio sam euforičan posle našeg gola, postigli smo ga na sjajan način. Bilo je negativnih i pozitivnih stvari. Čak i kada smo gubili u prvom poluvremenu, održali smo visok nivo", naveo je selektor.

Petković je tokom poluvremena rekao svojim igračima da neće biti zadovoljan remijem.

"Morali smo da imamo pozitivan pristup. To smo i uradili, reakcija ekipe je bila moguća i sproveli su je u drugom poluvremenu. Rekao sam im da neću biti zadovoljan remijem i da moramo da radimo na strategiji", naveo je Petković.

(Beta, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track