PUKLA PETARDA! LUKAKU STIGAO RONALDA! Moćni Belgijanci uništili Tunis i plasirali se u osminu finala Svetskog prvenstva!
Foto: EPA/FELIPE TRUEBA

MELJU SVE REDOM

PUKLA PETARDA! LUKAKU STIGAO RONALDA! Moćni Belgijanci uništili Tunis i plasirali se u osminu finala Svetskog prvenstva!

Mundijal 2018 -

Fudbaleri Belgije ubedljivo su savladali Tunis rezultatom 5:2 u drugom kolu grupe G i tako izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Belgijanci trenutno igraju najbolji fudbal na Mundijalu! Na dva meča postigli su čak osam golova! Nako Paname, stradao je i Tunis!

Po dva gola za Belgiju postigli su Eden Azar i Romelu Lukaku, dok je strelac petog gola bio Bačuvaji. Azar je doneo prednost Belgiji sa bele tačke u 6. minutu utakmice, Lukaku je povisio na 2:0 u 16, posle asistencije Azara. Tunis je golom Brona smanjio na 2:1, ali onda je uleteo novi nalet Belgije. U finišu poluvremena Lukaku je ponovo bio precizan za 3:1, u 51. minutu Azar sjajno prima loptu, obilazi golmana i pogađa za ubedljivih 4:1. U samoj nadoknadi vremena pala su još dva gola. Bačuvaji je posle niza promašaju uspeo da zatrese mrežu Tunisa za "petardu", a u poslednjim momentima meča Vabi Kazri je ublažio poraz (5:2).

Lukaku sada deli prvo mesto sa Ronaldom na listi strelaca sa četiri postignuta gola.

Belgija je prva sa šest bodova, dok je Tunis poslednji bez bodova i nema priliku da se domogne osmine finala.

U drugoj utakmice Grupe G sutra se od 14.00 sastaju Engleska i Panama.

TOK MEČA:

KRAJ UTAKMICE

90+ minut - GOL! Tunis je uspeo da ublaži poraz! Lepa akcija afričke selekcije i sigurna završnica Kazrija.

90. minut - GOL! BELGIJA VODI 5:1! Juri Tilemans je poslao loptu sa desnog boka, a Bačuvaji je u padu zahvatio loptu i smestio je u mrežu!

80. minut - Neće lopta u mrežu! Dve neverovatne prilike imao je Bačuvaji! Najpre je pogodio prečku, a onda je golman Tunisa sjajno intervenisao!

77. minut - KAKVA ŠANSA ZA BELGIJU! Sve je uradio Bačuvaji kako treba, utrčao je u pravom trenutku, obišao je Ben Mustafu i uputio je ka praznom golu, ali Merija skida loptu sa gol linje u poslednjem trenutku. Ništa od petarde!

65. minut - Sada Tunis ima inicijativu. Belgijanci su im prepustili loptu i vrebaju prilike iz kontranapada.

57. minut - Fantastična Belgija vrši pritisak. Deluje da je samo pitanje vremena kada će postići novi gol na meču.

50 minut - GOL! Belgija melje protivnika 4:1! Drugi gol Azara na meču! Sjajan prijem i maestralna realizacija fantastičnog fudbalera. Divna asistencija Aldervajrelda.

foto: Reuters
foto: Reuters
foto: Reuters
foto: Reuters

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Posle prvih 45. minuta igre Belgija vodi protiv Tunisa sa 3:1.

foto: Reuter
foto: Reuter

45+ GOL! BELGIJA VODI 3:1! Lukaku postiže drugi gol na meču! Ovim golom Lukaku se izjednačio na listi strelaca sa Kristijanom Ronaldom! Sjajno je izbegao ofsajd zamku, sačekao dodavanje Menijea i zatim samo 'bocnuo' loptu preko istrčalog Ben Mustafe – 3:1!

foto: Reuters

40. minut - Još jedna pinudna izmena u Tunisu! Ni Sjam Ben Jusuf nije mogao da nastavi meč zbog povrede, a njega je zamenio Johan Benalun.

31. minut - Tunis se ne predaje! Napadajte preko krila, a malo je nedostajalo da je Kurtoa morao da reaguje, ali je udarac Feržanija Sasija sa ivice kaznenog ipak završio pored leve stative.

23. minut - Veliki peh za Tunis! Fudbaler Tunisa Bron povredio je koleno! Dilan Bron je postavio nogu da blokira šut, lopta ga je pogodila nespremnog u stopalo i povredila mu koleno. Na nosilima je iznet sa terena, pa će selektor Tunisa napraviti prinudnu izmenu.

18. minut - GOL! Tunis smanjuje zaostatak! Posle sjajnog centaršuta Bron visoko skače i pogađa za 1:2. Sjajan meč u Moskvi!

16. minut - GOL! Belgija vodi 2:0! Strelac je Romelu Lukaku! Sada je Azar nesebično uposlio sjajnog napadača Junajteda. Zajedno su istrčali kontru u nekoliko sekundi, a snažni centarfor je rutinski zatresao mrežu.

foto: Reuters
foto: Reuters

13. minut - Totalna ofanziva samouverenih Belgijanaca! Neverovatnu priliku propustio je Azar.

6. minut - GOL! Belgija vodi 1:0, strelac je Azar! Siguran je bio fudbaler Čelsija sa bele tačke.

foto: Reuters
foto: Reuters

5. mintu - PONOVO RADI VAR! Dosuđen je penal u korist Belgije! Ben Jusef je faulirao Azara na ivici kaznenog prostora. Posle VAR provere sudija Maruho je ostao pri odluci da pokaže na belu tačku.

foto: Reuters

Utakmca je počela!

Startne postave:

Belgijanci su apsolutni favoriti na ovom meču. U prvom kolu su ubedljivo savladali Panamu sa 3:0 i sve sem sigurne pobede protiv Tunisa bilo bi veliko iznenađenje.

Tunis je pružio sjajan otpor Engleskoj u prvom kolu. U sudijskoj nadoknadi su primili gol i izgubili bodove (2:1).

Meč Belgija - Tunis igra se na stadionu Spartaka "Otkritije" u Moskvi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track