VANREDNI SASTANAK BEZ SELEKTORA! ORLOVI JEDNI DRUGIMA REKLI SVE U LICE! Tadić otkrio šta se dogodilo u bazi Orlova nakon bolnog poraza od Švajcarske (KURIR TV)
Foto: Starsport©

VANREDNI SASTANAK BEZ SELEKTORA! ORLOVI JEDNI DRUGIMA REKLI SVE U LICE! Tadić otkrio šta se dogodilo u bazi Orlova nakon bolnog poraza od Švajcarske (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Fudbaler Srbije Dušan Tadić otkrio je da su igrači nakon bolnog poraza od Švajcarske održali sastanak bez selektrora Mladena Krstajića.

Pogledali smo se u oči, bili smo iskreni jedni prema drugom, rekli šta mislimo i došli do zaključka da možemo u osminu finala, kaže desetka „orlova“

Na pobedu protiv Brazila! Hrabro su poručili fudbaleri Srbije pred poslednji meč grupne faze (sreda, 20.00) u nadi da taj meč neće biti i poslednji na Svetskom prvenstvu.

Dušan Tadić, najbolji srpski fudbaler iz kvalifikacija za Mundijal, veruje da će se ekipa do 27. juna oporaviti od onakvog poraza od Švajcarske.

- Prošlo je malo više vremena od utakmice s Švajcarcima, koliko-toliko smo se ohladili, nervozu smo ostavili iza nas, pa sam siguran da ćemo do samog meča s Brazilcima vratiti neophodan mir i koncetraciju – istakla je desetka „orlova“.

foto: Starsport©

Tadić je jedini bio samokritičan i kritičan prema saigračima posle poraza od Švajcarske, a na pitanje Kurira da li je imao šta da im kaže na sastanku među igračima koli je organizovao kapiten Aleksandar Kolarov mimo selektora Mladena Krstajića, odgvorio je:

- Rekao sam šta sam milio posle utakmice s Švajcarskom. To sam rekao i saigračima na tom sastanku. Uvek se trudim da sagledamo naše greške, da ne tražimo alibi u sudijama i nečemu drugom. Mislim da je to iskreno od mene i zato volim ovakve sastanke. Svi igrači smo se pogledali u oči, rekli smo jedni drugima šta mislimo, bez povišenih tonova, s ciljem da popvarimo greške. I u životu, a ne samo u fudbalu, je najbolje biti iskren.

Poput ostalih u taboru reprezentacije, i Dušan smatra da Brazil nije nepobediv iako je naravno jedan od glavnih favorita za osvajanje Mundijala.

- Nema sumnje da su Brazilci apsolutni favorit u ovoj utakmici, ali nikad se ne zna šta donosi dan. Ako ispoštujemo dogovor sa sastanka i taktiku selektora, uz naravno pošteno suđenje, mislim da možemo da pobedimo i Brazil. Niko nije nepobediv, pa tako ni Brazil.

foto: Starsport©

Tadić je bio jasan i na pitanje da li će ostati u Rusiji i posle 28. juna ili će možda ipak bukirati letovanje.

- Nadam se da ćemo produžiti boravak ovde u Rusiji, pošto nam je jako lepo. I dalje sve zavisi od nas, ako pobedimo, ostajemo. A ako izgubimo, odlazimo svako na svoju stranu. Dokle god postoji nada ja ću verovati u uspeh. Poštujemo Brazilce, ali ih se ne plašimo.

As Sautemptona imaće duel sa slavnim igračem Reala Marselom. - Sigurno je jedan od najboljih levih bekova na svetu. Već smo igrali pre četiri godine, znamo se. Ipak, fokusiran sam na našu igru, s obzirom da će taj duel biti samo jedan od brojnih na terenu.

Za kraj, vezista „orlova“ poslao je i više nego jasnu poruku na pitanje da li očekuje da se snimi film o njegovoj generaciji u slučaju plasmana u nokaut fazu Mundijala.

- Sve je moguće. Junaci se postaju baš na ovakvim utakmicama, protiv Brazila, a ne protiv Švajcarske!

Posle žalbe FSS Još se čeka odgovor FIFA FSS još nije dobilo odgovor FIFA na žalbu za suđenje protiv Švajcarske. - Ništa nećemo komentarisati dok ne dobijemo zvaničnu odluku, a odgovor očekujemo narednih dana – preneo je zvaničan stav FSS portparol Milan Vuković.

Potpredsednik FSS širi optimizam Bjeković: Verujmo u ove igrače! Dok su fudbaleri Srbije odmarali u hotelu između dva treninga, Kurir je na promenadi Baltičkog mora u Svetlogorsku sreo potpredsednika FSS Nenada Bjekovića. - Svi smo videli šta se desilo protiv Švajcarske. Čekamo odgovor FIFA, a za to vreme ne smemo da potcenimo dalje aktivnosti. Raduje me što su se igrači vratili u normalu posle onakvog poraza od Švajcarske i što veruju da Brazil nije nepobediva ekipa. Samo takvim pristupom možemo do cilja – istakao je Bjeković.

milan rastavac
milan rastavacfoto: Dado Đilas

Timskom igrom zaustaviti Nejmara

Milan Rastavac, saradnik Mladena Krstajića u stručnom štabu reprezentacije, do detalja je skenirao igru Brazila. Kakav Brazil možemo da očekujemo protiv Srbije i kakvu Srbiju da očekujemo protiv Brazila? - Brazil je ekipa koju možete da skenirate iz više uglova. Njihova igra zasnovana na velikim individualnostima. U mnogome će ta utakmica zavistiti od trenutnog raspoloženja pojedinaca u redovima Brazila i našeg odgovora na to – istakao je Rastavac. Kako zaustaviti Nejmara? - Timskom saradnjom u ofanzivi i defanzivi – jasan je mladi stručnjak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track