TAČI BRANI ŠAĆIRIJA I DŽAKU: Taj simbol nije ubijao ljude, to je simbol ptice
Foto: AP

ovo je njegov stav

TAČI BRANI ŠAĆIRIJA I DŽAKU: Taj simbol nije ubijao ljude, to je simbol ptice

Mundijal 2018 -

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači brani kao emotivan, a ne politički stav, gest kojim su dva švajcarska fudbalera albanskog porekla - sklapanjem ruku u obliku dvoglavog orla - slavila golove u utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije.

- Taj simbol nije simbol koji je ubio ljude. To nije simbol napada ni na koga. To je simbol ptice. Zato, neka Švajcarska leti ka uspehu - rekao je Tači u juče Briselu, dan nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi portal "Politiko".

Put uspeha popločan je M&M's čokoladicama!

On je rekao i da FIFA ne bi trebalo da donosi odluke na osnovu političkog pritiska.

Portal, u evropskom izdanju, navodi da su se tenzije koje postoje na relaciji Beograd-Priština proširile u petak na Svetsko prvenstvo u fudbalu, kada su fudbaleri švajcarske reprezentacije Granit Džaka i Džerdan Šaćiri sklopili ruke u obliku dvoglavog orla nakon pobede nad reprezentacijom Srbije.

"Politiko" napominje da je dvoglavi orao tradicionalni simbol albanskog identiteta i da su srpski zvaničnici taj gest okarakterisali kao političku provokaciju.

FIFA je juče, zbog pokazivanja rukama albanskog nacionalnog simbola dvoglavog orla, izrekla upozorenje i novčanu kaznu od 10.000 švajcarskih franaka igračima švajcarske fudbalske reprezentacije Granitu Džaki i Džerdanu Ssaćiriju, uz obrazloženje da su kažnjeni zbog nesportskog ponašanja.

Kurir sport

Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OJ KOSOVO, KOSOVO GRMI U MOSKVI: Srpski navijači stigli u prestonicu Rusije (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track