MUNDIJAL UŽIVO, 15. DAN: Belgija pobedila Englesku, selektor Sautgejt dao skandaloznu izjavu
Foto: Reuters

Kurir u RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 15. DAN: Belgija pobedila Englesku, selektor Sautgejt dao skandaloznu izjavu

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Dobro došli na Kurir sport!

Danas na programu četiri meča:

Japan - Poljska 16.00

Senegal - Kolumbija 16.00

Engleska - Belgija 20.00

Panama - Tunis 20.00

22:36 - Sautgejt priznao da nije želeo da Engleska bude prva!

22:04 - Evo svih termina i parova osmine finala

21:52 - Belgija pobedila Englesku, Tunis bolji od Paname

20:45 - Infantino: Fanstastične utakmice, savršena organizacija

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Djani Infantino rekao je danas da je Mundijal u Rusiji savršeno organizovan.

"Ceo svet gleda Rusiju i kakvu je fantastičnu zabavu organizovala. Fantastične utakmice, savršena organizacija. Širom zemlje vidimo ljude, decu u majicama različitih država kako zajedno slave. To je fudbal, rekao je Infantino u Moskvi.

Infantino je zajedno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom prisustvovao egzibicionoj utakmici na Crvenom trgu.

Oni su izveli početni udarac u susretu mladih fudbalera iz Rusije, koji je sudio profesionalni arbitar Mihail Vilkov.

Pored njih, prisutni su bili legendarni fudbaleri Iker Kasiljas, Lotar Mateus, Ronaldo i Karles Pujol, kao i ruski igrači Aleksej Smertin i Dmitrij Buljkin.

20:12 - Selektor Japana: Zaslužili smo da prođemo

Selektor Japana Akiro Nišino rekao je danas da je njegova reprezentacija zaslužila plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

"Zaslužili smo da budemo medju 16 najboljih. Igrali smo najbolje što umemo i naš mentalitet je isti", rekao je Nišino posle poraza u poslednjem kolu Grupe H od Poljske u Volgogradu.

Japan se plasirao dalje kao drugi u grupi, sa istim brojem bodova i gol razlikom kao trećeplasirani Senegal, ali i manje kartona.

"Dali smo sve od sebe da prodjemo grupu, ali nismo postrošili svu snagu. Igrači su prilično umorni", kazao je Nišino.

Reprezentacija Japana će protivnika u osmini finala svetskog šampionata, Englesku ili Belgiju, dobiti posle večerašnje utakmice poslednjeg kola Grupe G.

19:36 - Selektor Senegala: Ponosan sam na igrače, ali nismo zaslužili prolaz

Selektor fudbalske reprezentacije Senegala Aliju Sise rekao je danas da je ponosan na svoju ekipu i na njihovu igru na Svetskom prvenstvu, uprkos eliminaciji u grupnoj fazi, za koju je ocenio da je zaslužena.

Senegal je danas u poslednjem trećem kolu Grupe H u Samari izgubio od Kolumbije sa 0:1, a sa Svetskog prvenstva je ispao pošto je dobio dva žuta kartona više od Japana, koji je sa 0:1 izgubio od Poljske.

Kolumbija je prva na tabeli sa šest bodova, a Japan i Senegal imaju po četiri boda. Japan i Senegal imaju i istu gol razliku, po četiri data i primljena gola, a Japan je prošao dalje pošto je tokom grupne faze dobio dva žuta kartona manje.

Senegalu je bio dovoljan bod za prolaz dalje, ali je prvi put u istoriji jedna ekipa eliminisana sa Svetskog prvenstva na osnovu pravila o fer pleju.

"Veoma sam ponosan na moj tim, ponosan sam na njihov rad. Ali, Senegal se nije kvalifikovao zato što nije zaslužio. Takav je život. Bodovi za fer plej su jedno od pravila, koja su uspostavljena na turniru, i to moramo da poštujemo. Više bismo voleli da smo eliminisani na neki drugi način, ali ovako stoje stvari. Znali smo za ta pravila", rekao je Sise.

Govoreći o utakmici, Sise je rekao da je njegova ekipa dobro kontrolisala meč i da je trebalo da postigne gol u prvom poluvremenu.

"Razočaran sam zbog ekipe, zbog ove generacije igrača koji su se svakoga dana borili za svoju zemlju. Nastaviću da ih hrabrim i da budem sa njima, pošto mislim da od njih možemo očekivati mnogo dobrih stvari u budućnosti", naveo je Sise.

18:18 - Meksikanci nalivali tekilom korejskog ambasadora

17:56 - Prvi put u istoriji kartoni odlučivali! Senegal ispao, Kolumbija i Japan slave!

17:23 - Maradona traži ko je objavio da je umro!

16:51 - Mateus savetuje svoje Nemce

16:45 - Počele su finalne utakmice u grupi F. Tekstulani prenos mečeva pratite na sajtu Kurur.rs

16:32 - Nemački fudbaleri se vratili kući posle debakla na Svetskom prvenstvu

Fudbalska reprezentacija Nemačke vratila se danas kući, posle debakla i iznenadjujuće eliminacije u prvoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Rusiji, na kome je branila titulu.

Stručni štab i fudbaleri sleteli su popodne na aerodrom u Frankfurtu, gde je kapiten, golman Manuel Nojer rekao novinarima da su igrači "ljuti na sebe" i da debakl "nema nikakve veze sa selektorom Joahimom Levom". Nemačka je juče izgubila od Južne Koreje sa 0:2 i kao poslednjeplasirana ekipa Grupe F sa tri boda je završila takmičenje na Mundijalu. Nemačka je tako postala četvrti branilac titule na pet poslednjih Mundijala koji je takmičenje završio u grupnoj fazi. Fudbalski savez Nemačke saopštio je da će prve analize neuspeha biti gotove naredne nedelje, kada će se i razgovarati o budućnosti selektora. Levov ugovor ističe 2022. godine.

Nemačka reprezentacija se putem Tviter naloga izvinila svojim navijačima.

"Dragi navijači, razočarani smo zbog vas. Žao nam je što nismo igrali kao svetski šampioni. Zbog toga smo zaslužili eliminaciju", navodi se.

Lev je rekao da su potrebne jasne promene i da sada mora da se razmotri kako da se sprovedu.

Nemački mediji bili su oštri prema svojoj reprezentaciji, koja se prvi put od 1938. godine nije plasirala u drugu fazu takmičenja na svetskim prvenstvima.

"Naša eliminacija je potpuno zaslužena", naveo je list Bild i nazvao sramnim to što su branioci titule, koji su završili takmičenje posle samo 10 dana, "svedeni na ruševinu i pepeo".

Na naslovnim stranama većine medija pisalo je "Ispali", dok je Štutgart Cajtung pisao o "istorijskom debaklu".

Bild je naveo da će se o Levovoj budućnosti znati više narednih dana, dok su drugi mediji naveli da bi njegov odlazak označio "novi početak".

15:57 - Marselo se oporavlja od povrede leđa

Fudbalski savez Brazila saopštio je danas da se reprezentativac Marselo dobro oporavlja od povrede leđja, ali je neizvestan njegov nastup u osmini finala Svetskog prvenstva protiv Meksika.

"Marselo je na tretmanima i pod nadzorom lekara i pokazuje napredak", navodi se u saopštenju.

Nije navedeno kada će se fudbaler Real Madrida vratiti na teren.

Marselo je zamenjen u 10. minutu jučerašnje utakmice protiv Srbije, u trećem kolu Grupe E u Moskvi.

Brazil je pobedio sa 2:0 i plasirao se u osminu finala Svetskog prvenstva, gde će u ponedeljak od 16 časova igrati protiv Meksika.

15:37 Nemački reprezentativac Ozil sukobio se sa navijačima. Ovo je scena o kojoj se priča

foto: Reuters

14:35 - ŽIVOTNA PRIČA KOLAROVA - Američki portal "The Players Tribune" objavio je životnu ispovest kapitena reprezentacije Srbije Aleksandra Kolarova.

14:22 - Ivanović o eliminaciji Nemačke: Danas svi igraju fudbal

Fudbdalski reprezentativac Srbije Branislav Ivanović izjavio je da nije iznenađen ranom eliminacijom Nemačke sa Svetskog prvenstva u Rusiji.

Nemačka je prvi put posle 80 godina ispala u prvoj fazi posle poraza od Južne Koreje 2:0, a dalje iz F grupe otišli su Švedska i Meksiko.

"Danas svi igraju dobar fudbal. Nisam iznenađen, Nemačka je bila u teškoj grupi", rekao je Ivanović, a prenosi londonski "Evening Standard".

Veliki značaj eliminaciji svetskog prvaka nije davao ni Brazilac Paulinjo, strelac gola u pobedi nad Srbijom 2:0 kojom su "orlovi" završili nastup na Mundijalu.

13:48 - Maradona: Iznenađen sam pažnjom za moje stanje

Legendarni fudbaler Dijego Armando Maradona iznenađen je zbog velike pažnje koju je javnost pokazala nakon što je imao zdravstveni problem posle pobede Argentine nad Nigerijom (2:1) u 3. kolu Mundijala.

Maradona, koji je kao kapiten predvodio reprezentaciju Argentine do titule prvaka sveta na šampionatu 1986. godine u Meksiku, završio je u bolnici jer je jako emotivno doživeo duel sa Nigerijom kada je Markos Roho u 86. minutu doneo odlučujući trijumf "gaučosima".

"Bio sam šokiran informacijama koje su se pojavile u medijima da su bila nosila Hitne pomoći. Ništa od toga se nije dogodilo. Svi smo bili zajedno, nismo mogli da verujemo kako su društvene mreže počele da prenose laž. Živ sam i veoma dobro se brinem o sebi", rekao je Maradona, a prenosi Skaj Sport.

U toku utakmice Argentine i Nigerije jedan od najboljih igrača svih vremena ignorisao je savete doktora da ode kući i u mirnom ambijentu gleda fudbal.

Maradona je najavio i dolazak na meč nokaut faze u kome se Argentina sastaje sa Francuskom u Moskvi u nedelju.

foto: AP

13:10 - Azmun neće više da igra za Iran zbog kritika Jedan od najboljih iranskih fudbalera Sardar Azmun odlučio je da završi reprezentativnu karijeru već u 23. godini zbog brojnih kritika javnosti i navijača.

Fudbaler Rubina iz Kazanja bio je prvi strelac nacionalnog tima u kvalifikacijama, ali na Mundijalu u Rusiji nije bio u pravoj formi, pa je dobio mnogo kritika u zemlji iako je Iran pružio jak otpor evropskom prvaku Portugaliji (1:1) i Španiji (0:1), a pobedio Maroko (1:0).

"Igranje za reprezentaciju bila mi je velika čast, ponosan sam na moje poslednje dane u timu. Nažalost, morao da donesem jednu od najboljnijih odluka u životu", napisao je Azmun na društvenim mrežama.

Iran je na kraju završio na trećem mestu B grupe Svetskog prvenstva, sa samo bodom manje od Španije i Portugalije koji su prošli u osminu finala.

Azmun je za reprezentaciju odigrao 36 utakmica i dao čak 23 gola.

12:30 - PEĐA MIJATOVIĆ O ELIMINACIJI ORLOVA: Nije dobro kada igrači javno iznose nezadovoljstvo!

foto: Profimedia

11:52 - Basler: Ozil nije lider koji bi želeo da bude

Bivši nemački fudbalski reprezentativac Mario Basler ponovo je kritikovao Mesuta Ozila, nakon što je Nemačka učešće na Mundijalu završila već u grupi.

"Igrači nisu bili 100 posto spremni i niko nije mogao da vodi tim. A Ozil nije lider koji bi želeo da bude", rekao je Basler za nemačke medije.

Bivši fudbaler Bajerna prethodno je okarakterisao Ozilovu fizičku spremu kao da je "mrtva žaba" posle poraza startu Svetskog prvenstva od Meksika (1:0).

Basler je stao u odbranu selektora Joakima Lev, prebacujući krivicu na igrače.

"Ako su igrači nisu spremni da daju 100 odsto svojih mogućnosti, onda ste kao selektor nemoćni", dodao je Basler.

Direktna borba za osminu finala. Senegalu odgovara remi, a Kolumbiji samo u slučaju da Poljska nanese težak poraz Japanu. Dakle, mora na pobedu. Dvojka je 1,90, iks 3,50, a kec čak 4,20. Pogledajte sve MOZZART kvote za Senegal - Kolumbija.

11:10 - DEČAK NIJE IMAO NOVCA ZA SLIČICE FUDBALERA! A onda je napravio nešto što je dirnulo sve ljubitelje Mundijala! I dečaci, i oni stariji znaju da je jedna od čari Mundijala sakupljanje sličica fudbalera, ali jedan dečak nije mogao da ih priušti sebi.

foto: Youtube printscreen

10:35 - SLOMLJENA SRCA NEMACA: Ovo su definitivno najtužnije fotografije sa Mundijala! Suze, očaj, šok!

Aktuelni svetski prvak, Nemačka, eliminisana je sa Mundijala u grupnoj fazi, a navijači su šokirani. To nisu krili na ulicama, u fan zonama gde su gledali meč, ali ni na tribinama, a svet obilaze upravo ove, srceparajuće fotografije razočaranih navijača.

foto: AP

09:56 - Tite ne želi da priča o svom timu kao favoritu za osvajanje Mundijala

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite zadovoljan je igrom svog tima u sinoćnoj pobedi nad Srbijom i dodaje da i pored eliminacije Nemačke ne želi da svoju ekipu stavlja u prvi red favorita za osvajanje Svetskog prvenstva.

"Svetska prvenstva uvek ispolje nešto drugačije. Velika su očekivanja od nas, bitno je samo da rastemo. Uvek bih voleo da igramo kao protiv Hrvatske i Austrije uoči Mundijala. Morate da imate vremena čak i na ovako važnom takmičenju za jačanje timskog duha. Ovo je sada nova faza, a pre smo imali prijateljske mečeve i sada grupnu fazu. Neke stvari možete da ubrzate možda, ali ne smete da preskačete korake", rekao je Tite posle utakmice.

foto: Reuters

09:20 - ON NIJE FUDBALER, ON JE VENTILATOR OD 222 MILIONA EVRA! Ceo svet se sprda s Nejmarom zbog očajnog GLUMATANJA PROTIV SRBIJE! Brazilski fudbaler Nemar našao se na udaru kritika zbog sramne glume na meču protiv reprezentacije Srbije u poslednjem kolu grupe E na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

08:40 - Mitrović: Nadam se da je narod ponosan! Bili smo tako blizu... Napadač Srbije Aleksandar Mitrović nada se da je tim učinio narod ponosnim uprkos eliminaciji sa Svetskog prvenstva.

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track