Najnovije vesti

NJEGOV DRUGI OTAC BIO JE SUROVI UBICA, OTMIČAR I DESNA RUKA PABLA ESKOBARA! Neverovatna životna priča najveće zvezde Kolumbije! OD NARKO-KARTELA DO SJAJA MUNDIJALA
Foto: EPA/WALLACE WOON, Printskrin/Instagram, Profimedia

NEVEROVATNO!

NJEGOV DRUGI OTAC BIO JE SUROVI UBICA, OTMIČAR I DESNA RUKA PABLA ESKOBARA! Neverovatna životna priča najveće zvezde Kolumbije! OD NARKO-KARTELA DO SJAJA MUNDIJALA

Mundijal 2018

Hames Rodrigez, najbolji igrač reprezentacije Kolumbije, ima neverovatnu životnu priču... 

Za sve što je napravio u fudbalu, Hames može da zahvali jednom čoveku - Don Gustavu Upegiju, opakom mafijašu koji je prepoznao njegov talenat i lansirao ga u zvezde!

Urugvaj ili Portugal? Suarez ili Ronaldo? Kec je 2,80, dvojka 2,90, a kako su u pitanju tvrde ekipe, treba razmisliti o kvoti 2,35 na tip 0-1 (neće pasti više od jednog gola). Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Urugvaj - Portugal.


Upegi je bio partner najpoznatijeg narko bosa Pabla Eskobara. Upegi je vodio tzv. "Envigado kancelariju", koja je bila produžena ruka Eskobarovog kartela. Izvršavao je najprljavije poslove... Bio je specijalista za likvidacije, iznude...

 

foto: Profimedia

 

 

Kad je Hames ostvario transfer u Real Madrid, kolumbijski mediji su prvi put plasirali u javnost priču koja povezuje slavnog fudbalera i čuvenog mafijaša.

U devedesetim je u Kolumbiji bilo moderno da mafijaši kupuju fudbalske klubove, pa je tako Upegi uložio novac u Envigado, skromnu drugoligašku ekipu. Plan je bio da se otkriju mladi talenti, da im se da šansa za razvoj, kako bi se kasnije prodali u Evropu.

 

Upegi je umeo da prepozna dobrog fudbalera. Hames je sigurno najslavnije ime koje je otkrio, ali kroz ovaj klub je prošlo još nekoliko sjajnih igrača: Fredi Guarin, Huan Fernando Kintero, Dorlan Parbon...

 

Priča o odnosu Rodrigeza i jednog od vodećih kolumbijskih mafijaša počela je 2003. godine.

 

Hames je rođen 1991. godne u jednom gradiću na severoistoku Kolumbije. Od malih nogu je pokazivao nesvakidašnji talenat za fudbal, a Upegi ga je zapazio na jednom turniru za igrače do 13 godina.

 

foto: AP

 

Tada 11-godišnji Hames je opčinio Upegija, koji je odmah posetio njegovu porodicu i ubedio ih da je najbolje da mu dozvole da se brine o njegovoj karijeri.

 

Maria del Pilar Rubio, Rodrigezova mama i očuh Huan Karlos složili su se da je to dobra ideja. Upegi je obećao da će Hames trenirati u Medelinu, a da će čim stasa dobiti priliku da zaigra profesionalni fudbal u Envigadu.

Porodica je imala samo jedan uslov, da im Upegi nađe smeštaj u Medelinu. Obećano - ispunjeno. Smestio ih je u luksuzan stan tik pored trening kampa gde je sin trenirao.

 

Iako je bilo jasno kao dan da je ogroman talenat, ljudi iz Medelina bili su zabrinuti jer je bio mršav i nizak za svoj uzrast.

 

"Ne može on igrati ozbiljan fudbal. Presitan je. Neko će ga zgaziti" upozoravali su Upegija treneri mlađih kategorija.

 

Upegi nije očajavao, štaviše. Kako je imao razvijen dar za sve što nije legalno, lako je došao do rešenja kako da mu ojača mišićnu masu - pomoću steroida.

Vreme je prolazilo i dok je 14-godišnji Hames polako postajao ozbiljan igrač, njegov drugi otac je bio sve moćniji u poslovima sa druge strane zakona.

 

foto: Profimedia

 

Specijalnost su mu bile otmice i iznude, a gotovo nijedna odluka u Envigadu nije se smela doneti bez njegovog blagoslova.

 

2006. godine Hames je dobio narandžasti dres sa brojem 10 za debi na velikoj sceni. Imao je samo 14 godina.

 

 

Dok je Hamesova karijera rapidno napredovala, Upegi je završio završio onako kako je i živeo. Svega mesec dana nakon debija svog štićenika ubijen je u atentatu u Kolumbiji. Osam ubica, obučenih u policijske uniforme, bukvalno su bombardovali njegovu kuću, a Daniel Mejia, nalogodavac ubistva i njegov najozbiljniji rival za prevlast u Envigadu, dva meseca kasnije je doživeo istu sudbinu. Bio je kažnjen jer je doneo odluku o atentatu bez dozvole kartela.

 

Restrepo Rodrigez, Hamesov deda, priznao je da je "jedini koji je verovao u Hamesa bio Don Gustavo Upegi".

 

 

Kurir sport

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

EVO ZBOG ČEGA JE SRBIJA ONAKO LOŠE PROŠLA U RUSIJI! Napustio nas Goran Bunjevčević! (KURIR TV SPORT)