MILORAD KOSANOVIĆ OŠTAR POSLE MUNDIJALA: Krstajiću, ko ti je sastavljao tim? U normalnim okolnostima on ne bi ni bio selektor!
Foto: Saša Pavlić, Dado Đilas

TAČNO U METU

MILORAD KOSANOVIĆ OŠTAR POSLE MUNDIJALA: Krstajiću, ko ti je sastavljao tim? U normalnim okolnostima on ne bi ni bio selektor!

Mundijal 2018 -

Ispadanje posle prve faze na mundijalu nije iznenađenje, već neznanje i amaterizam. Ko još počinje odlučujući duel sa dva početnika, jasan je iskusni trener Milorad Kosanović.

Milorad Kosanović zamerio je selektoru Mladenu Krstajiću i čelnicima FSS na lošem rezultatu reprezentacije na SP u Rusiji. Iskusni srpski fudbalski stručnjak smatra da je naša selekcija na mundijalu delovala kao grupa amatera.

Može li Argentina sve da preokrene u svoju korist? Kvota na Gaučose je čak 3,20, dok pobeda Francuske plaća 2,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za utakmicu Francuska - Argentina.

Kako ste videli reprezentaciju Srbije na SP? - To je bilo jako slabo! Kad kažete Belgija, Brazil, Engleska imate sliku u glavi kako igraju na SP. Kad kažete Srbija, nemate ništa! Prazno! Nismo imali ništa u fazi odbrane, ništa u fazi organizacije igre, ništa u završnici, sem prolaza Tadića po desnoj strani. Mitrović statičan, skakao je iz mesta i stalno je u faulu. Tu nema igre. Kad dođemo u posed lopte ne zna se šta ćemo uraditi. A, štoperi, samo su lupali po lopti - počeo je razgovor Kosanović.

loše izdanje srbije na mundijalu
loše izdanje srbije na mundijalufoto: Dado Đilas

Koliko vas je iznenadio sastav tima koji je počeo meč protiv Brazila? - Nije to iznenađenje, već neznanje i amaterizam! Mi smo na SP, igramo protiv najboljih igrača na svetu, ne možete tu da pravite takve improvizacije. A, one se prave kad nemaš igru. Najveća greška je što smo igrali sa tri vezna igrača koji imaju po 190 cm, u momentu kad se igra ekstra brz fudbal. Zato su ta naša deca bila nemoćna. Matić i Sergej u paru protiv Brazila? Pa, razapeo si Matića na krst! A, fali ti Milivojević.

Šta to onda znači? - Garantujem da tim protiv Brazila nije sastavio Mladen Krstajić! On je igrao fudbal i to ozbiljan. Iako nije bio trener toliko o fudbalu zna. On sam sigurno ne bi odlučujuću utakmicu počeo sa dva početnika. Ne znam što se Rastavac nije bunio. Ili nije smeo da se buni?

mladen krstajić
mladen krstajićfoto: Dado Đilas

Da li je Mladen Krstajić najveći gubitnik ovog SP? - Da se razumemo, nemam ništa lično protiv momka. Ne interesuje me Krstajić! U normalnim okolnostima nije ni trebalo da bude selektor. Njega mi nismo izabrali, njega su postavili. Niko nas iz struke nije pitao za mišljenje.

Zašto? - Pa, to već dugo traje. Još od 2006. godine, od dovođenja onog Španca (Havijer Klemente op.a.), pa do danas. Koliko smo od tada imali selektora? Nađite da li je ijedan selektor posle napravio karijeru. Izuzev Siniše Mihajlovića koji ima ime.

Ko treba da snosi odgovornost za neuspeh? - Ko da snosi? (smeh) Onaj ko rukovodi. Nemamo mi ništa od te odgovornosti. Da vidimo šta dalje. U mlađim kategorijam su nam takođe selektori početnici.

I šta je onda zaključak? - Mi nismo prišli ne zato što igraču nemaju elju i volju, već naprotiv. Vratili smo se što ih vode amateri i početnici, oni koji ne znaju posao. I što je najvanije osnovne stvari iz igre nisu urađene. Danas su sve individualne veštine podređene kolektivu. Momci su patriote, ali moraš im dati uslove da to i dokažu.

nisu se dokazali
nisu se dokazalifoto: Dado Đilas

IMAMO NABOJ Da li je nedostajo nacionalni naboj? - Mnogo smo pričali o tome, umesto da smo se bavili fudbalom i sportom. Nemaju momci manjak nacionalne svesti, nego naiđu na teško i tvrdo. Svesni su na terenu šta mogu, a šta ne.

OČAJNE PRIPREME

Kad ste videli da ćemo loše proći u Rusiji? - Na šta su ličile naše utakmice u Austriji tokom priprema. Svi su igrali, ne zna se ko će ući... Videlo se da nemamo koncept. Onda nije ni čudo što su igrači na terenu delovali obezglavljeno.

kurir.rs / Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO ZBOG ČEGA JE SRBIJA ONAKO LOŠE PROŠLA U RUSIJI! Napustio nas Goran Bunjevčević! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track