SKANDAL U SREBRENICI: Bošnjake popisuju po kafanama!

Oduzete liste

SKANDAL U SREBRENICI: Bošnjake popisuju po kafanama!

Planeta -
Materijal je oduzet jednoj devojci popisivaču, dok je druga devojka, nekoliko minuta pre dolaska predsednice popisne komisije sa listom napustila lokal

SARAJEVO - U BiH je u utorak počeo popis stanovništva, a samo dan od početka već su zabeležene prve nepravilnosti i to u Srebrenici gde su dve devojke popisivači popunjavali liste u jednom srebreničkom kafiću.

Predsednik Popisne komisije u opštini Srebrenica Nermina Muminović oduzela je zbog ovog incidenta popunjeni popisni materijal.

Muminovićeva je zbog ovog incidenta upozorila da je nezakonito i nedopustivo da se stanovnici popisuju u kafanama, nego da se popis zakonski obavlja u domaćinstvima. Materijal je oduzet jednoj devojci popisivaču, dok je druga devojka, nekoliko minuta pre dolaska Muminovićeve, otišla iz lokala sa popunjenim popisnim listama za neke Bošnjakinje, pišu bosanski mediji.

Muminovićeva je izjavila bosanskim medijima da će o ovom incidentu upoznati ostale članove Popisne komisije, republičkog instruktora i Republički zavod za statistiku,i da će u ovom slučaju postupiti u skladu sa njihovim uputstvima.

U BiH popis stanovništva, domaćinstava i stanova traje do 15. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track