OD LOVCA LOVINA: Potera za bajkerima zbog linčovanja vozača

Prvo su lovili oni, a sad love njih

OD LOVCA LOVINA: Potera za bajkerima zbog linčovanja vozača

Planeta -
Izvori su rekli za “Njujork post” da je jurnjavu, koja je trajala oko jedan sat, izazvao Kruz svojom nepropisnom vožnjom, zbog čega ga je Lijen udario od pozadi

NJUJORK - Policija i dalje traga za ostalim bajkerima koji su posle potere izvukli vozača Lijena iz “rendž rovera”, počeli da ga udaraju da bi ga na kraju isekli. Jurnjava je počela kada je motociklistu Kristofera Kruza, koji je navodno vozio nepropisno, udario 33-godišnji Lijen koji je u “rendž roveru” vozio suprugu i dvogodišnje dete.

Kada su ostali bajkeri pojurili za njim i opkolili ga, on se uspaničio, kolima prošao kroz gomilu i tom prilikom dvojici slomio nogu. Bajkeri su ga, međutim, sustigli, razbili prozor automobila, izvukli ga iz vozila i pokušali da ga linčuju.

Dan kasnije policija je potvrdila da se predao bajker Alen Edvards (42) iz Kvinsa, nakon što su objavili njegovu fotografiju. On je istog dana saslušan, ali još nije optužen. Kako se saznaje, reč je o motociklisti koji na video snimku objavljenom na internetu lupa u zadnje staklo Lienovog “rendž rovera”, dok drugi razbesneli motociklista kacigom razbija prozor.

Policija pretpostavlja da se Lijen uspaničio i da se uplašio za bezbednost svoje supruge Rozalin Ng i njihovog deteta.

Kristofer Kruz (28) iz Pasaika (Nju Džersi) optužen je za bezobzirno ugrožavanje bezbednosti, bezobzirnu vožnju i dovođenje deteta u opasnost.

Izvori su rekli za “Njujork post” da je jurnjavu, koja je trajala oko jedan sat, izazvao Kruz svojom nepropisnom vožnjom, zbog čega ga je Lijen udario od pozadi. Pretpostavlja se da on nije pripadao grupi bajkera koji su progonili prestravljenog oca. On je hospitalizovan, ali je ubrzo otpušten iz bolnice sa lakšim povredama.

Lijen je prevezen u Medicinski centar Univerziteta Kolumbija, gde su mu ušili ranu. Nešto kasnije su ga otpustili iz bolnice.

Kako je saopštila policija, Lijen verovatno neće biti optužen, ali istraga se nastavlja i traga se za informacijama o ostalim bajkerima umešanim u incident.Snimak juranjave zabeležen je kamerom na kacigli jednog od motociklista.

Povređeni bajker paralizovan i u komi

Porodica bajkera koga je u nedelju udario vozač “rendž rovera” pokušavajući da pobegne od gomile motociklista u Njujorku, tvrdi da on možda više nikada neće moći da hoda, dok se drugi bajker predao posle napada na vozača džipa.Povređeni bajker Džeremaja Mejsiz (26) iz Lorensa, u američkoj saveznoj državi Masačusets, bio je u grupi motociklista koju je oborio vozač džipa Aleksijan Lijen dok je pokušavao da zaštiti svoju porodicu od grupe bajkera.

Džeremaja Mejzis: Žrtva od žrtve
Džeremaja Mejzis: Žrtva od žrtve

Na Fejsbuku je grupa korisnika pružila podršku Mejsizu koji je, kako tvrdi njegova porodica, ostao paralizovan od struka naniže i nalazi se u komi - iako je policija saopštila da u nesreći nije povređen niko osim Lijena. Mejsizova porodica takođe tvrdi da on ima prelome rebara i nagnječenje pluća.

“Sin mi je, hvala bogu, izašao sa hirurškog odeljenja. Sada ćemo morati da mu objasnimo da više neće moći da hoda”, napisao je njegov otac, sveštenik Edvin Mejsiz.

http://www.youtube.com/watch?v=HhYPD73o8kg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track