SNIMAK IZ HRVATSKOG AVIONA: Putnici se molili, stjuardese bile najhrabrije!

Prinudno sletanje Kroacija erlajnza

SNIMAK IZ HRVATSKOG AVIONA: Putnici se molili, stjuardese bile najhrabrije!

Planeta -
Na prvom videu iz aviona, koji je kružio iznad Ciriha kako bi potrošio gorivo, vidi se panika u letelici

ZAGREB - Hrvatski mediji objavili su snimke iz aviona Kroacija erlajnza marke "deš" koji je prinudno sleteo na nos u Cirihu. Na prvom videu iz aviona, koji je kružio iznad Ciriha kako bi potrošio gorivo, vidi se panika u letelici, mnogi su se molili, cupkali... Na snimku koji je obavio portal 24sata.hr primetan je i blagi strah kod stjuardesa, koje su ipak ostale prisebne i reagovale mirno - u svakom slučaju najhrabrije u avionu.

Avion hrvatske aviokompanije "Kroacija erlajns", sa 60 putnika i četiri člana posade, sleteo je na aerodrom u Cirihu "na nos" zbog tehničkih problema, a tom prilikom niko nije povređen. Incident se dogodio 27. septemba.

Zanimljivo je to da je stjuardesa Kroacije erlajnza Dorica Šprem koja se nalazila u letelici, samo tri dana posle tog incidenta ostala bez posla. Ona je naime bila sezonska radnica kojoj je 1.oktobra istekao ugovor u Koraciji erlajnz, a uprava ove vazduhoplovne kompanije je odbila da ga produži. Slična sudbina zadesila je i stjuardesu Eminu Savić šeficu kabinskog personala koja je takođe bila u istoj letelici, koja će umesto nagrade za uspešnu evakuaciju putnika dobiti degradaciju.

Stujardesa Šprem inače će podeliti sudbinu sa još 35 koleginica koje su bile sezonski zaposlene, a koje su takođe proglašene viškom. Iako je bilo predloga da obe stjuardese budu nagrađene, a da se stjuardesi Šrem čak produži ugovor uprava hrvatske avio kompanije je ostala neumoljiva. Stjuardesa Šprem je nagrađena otakzom, a njena koleginica Emina Savić najverovatnije degradacijom, naime ona će od šefice postati obična stjuardesa.

Portparol "Kroacija erlajnsa", Ksenija Žlof kaže da je posada aviona profesionalno reagovala i pratila propisanu proceduru. Piloti su pre sletanja prijavili da imaju problema s prednjim stajnim trapom. Oko 40 minuta kružili su iznad aerodroma, a onda su "sleteti na nos".

Reč je o prvom incidentu ove vrste aviona "Kroacija erlajnsa" od osnivanja kompanije, 1991. godine.

VIDEO: 24sata.hr

http://www.youtube.com/watch?v=_tElzZfjNzo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track