PAKAO IRAKA: Život izgubilo sedam osoba uključujući i TV snimatelja
Foto: AP

Sve više žrtava nasilja

PAKAO IRAKA: Život izgubilo sedam osoba uključujući i TV snimatelja

Planeta -
U Iraku je nasilje u porastu gde su, samo ovog meseca, 462 osobe ubijene, a Ujedinjene nacije su otvorile fond da pokrivanje troškova za proterivanje 3.174 pripadnika Narodnih mudžahedina Iraka (MEK) pošto su ih SAD proglasile za terorističku organizaciju

BAGDAD - U nasilju širom Iraka danas je ubijeno sedam osoba, uključujući i televizijskog snimatelja iračke televizijske stanice, saopštili su zvaničnici.

U severnom gradu Mosulu, naoružani napadači ubili su Bašara al Nuaimija snimatelja lokalnog televizijskog kanala Al Musiljah, dok je šetao u blizini svoje kuće, prenela je agencija AP.

Američka agencija navodi da snimatelj nije davao bilo kakav neposredni povod za napad, mada su novinari, često, na meti ekstremista u Iraku.

Najsmrtonosniji napad bio je večeras, po lokalnom vremenu, kada je napadač iz automobila koji se kretao velikom brzinom, otvorio vatru na mali restoran brze hrane u zapadnom Bagdadu i ubio četvoro i ranio još sedam osoba, saopštile su gradske vlasti.

Sat kasnije, policija je saopštila da je bomba eksplodirala u blizini jednog kafea u gradu Madain na 20 kilometara južno od Bagdada i ubila dvoje i ranila još sedam osoba.

U Iraku je nasilje u porastu gde su, samo ovog meseca, 462 osobe ubijene, navodi AP i podseća da su Ujedinjene nacije otvorile fond da pokrivanje troškova za proterivanje 3.174 pripadnika Narodnih mudžahedina Iraka (MEK) iz Iraka, pošto su ih Sjedinjene Američke Države proglasile za terorističku organizaciju zbog napada na Američku ambasadu u Iraku i vezuju ih za ubijenog iračkog diktatora Sadama Huseina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track