NEVIĐENI KARAMBOL: Žene slupale tramvaje u centru Sarajeva!
Foto: Tanjug

Udes u šinskom saobraćaju u Bosni

NEVIĐENI KARAMBOL: Žene slupale tramvaje u centru Sarajeva!

Planeta -
Saobraćajka koja se dogodila kada su se sudarila dva vozila, kojima su upravljale Devla Hećo i Sejda Hamzić, izazvala pravi haos
1 / 4 Foto: Tanjug

SARAJEVO - Haos u blizini škole.Dva tramvaja, kojima su upravljale predstavnice nežnijeg pola Devla Hećo i Sejda Hamzić, sudarila su se juče oko 14 časova u blizini Tehničke škole u prestonici Bosne i Hercegovine Sarajevu i samo zahvaljujući ludoj sreći niko od 50 povređenih putnika nije životno ugrožen.Slika smrskanih vozila na šinama koja su se kretala na relaciji Baščaršija i Ilidža ukazuje da je silina kojom su se ona sudarila bila neverovatno jaka, a vriska, cika, plač i sveopšta histerija onih koji su se u trenutku nesreće zadesili u njima, ali i na ulici, to potvrđuju.- Ljudi su padali jedni preko drugih na pod, a među njima je bilo i dece. Mnogi putnici su zadobili posekotine, tako da se mogla videti i krv. Oni kojima je bilo dobro i koji su mogli da se kreću panično su trčali ka izlazu i gazili sve pred sobom. Bilo je strašno, čak su i vozačice tramvaja bile u šoku. Nisu znale šta ih je snašlo - priča jedan vidno uznemireni očevidac, koji je za bosanske medije rekao da su u prvi mah prolaznici i drugi učesnici u saobraćaju iz vozila izvlačili teže povređene putnike.Na mesto nesreće, koju je prema prvim informacijama prouzrokovala automatska skretnica, ubrzo su stigle službe Hitne pomoći i policijska patrola. U Hitnoj pomoći su saopštili da su primili na stotine poziva, a da su svi pacijenti uglavnom zbrinuti u Opštoj bolnici „Prim. dr Abdulah Nakaš“ i Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.- Sve raspoložive ekipe su upućene na mesto nesreće, a manji broj pacijenata je nakon ukazane pomoći upućen kući - rekli su oni.Inače, mnogi su nakon ove nesreće postavili pitanje kako se dogodilo da se sudare tramvaji, jedina gradska vozila koja imaju strogo određenu trasu. Iz tog razloga, upućeno je niz kritika na račun vozačica Devle Hećo i Sejde Hamzić, kojima je prema nekim komentarima s interneta za rukom pošlo nemoguće.

Kontuzije, frakture i posekotineSelma Mulić, portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kaže da je kod njih dovedeno ukupno 28 ozleđenih građana, kod kojih su najčešće povrede bile frakture, kontuzije, posekotine i udarci.- Niko od njih nije životno ugrožen, a među povređenima se nalazi i jedno dete sa ozledama glave. Svi naši lekari su mobilisani i pomažu pacijentima - rekla je ona.Situacija u Opštoj bolnici „Prim. dr Abdulah Nakaš“ je slična.

http://www.youtube.com/watch?v=WcpW-Vj0-jE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track