PRECENILI SE: Američka pešadija odustala od novih trening pravila!

Preteške vežbe

PRECENILI SE: Američka pešadija odustala od novih trening pravila!

Planeta -
Američka mornarička pešadija odustala je od novih pravila za fizičku spremu, koja su trebala da stupe na snagu ove godine

VAŠINGTON - Američka mornarička pešadija odustala je od novih pravila za fizičku spremu, koja su trebala da stupe na snagu ove godine.

Odluka je donesena nakon što više od 50 odsto žena u kampu za obuku u Južnoj Karolini nije uspelo da uradi minimalan uslov od tri zgiba.

Izveštaj o stanju fizičke spreme u bazi ponovo je izazvao diskusije o regulativi kojom je omogućeno ženama da služe na prvim borbenim linijama. U novembru 2012. godine, rukovodstvo mornaričke pešadije dalo je ženama rok od godinu dana da savladaju minimalnih tri zgiba, što je trebalo da stupi na snagu u januaru ove godine.

Pripadnica američke mornaričke pešadije i bodibilder En Bernard na video-snimku objasnila je kako se pravilno izvode zgibovi. Međutim, samo dva dana po ulasku u Novu godinu, oficiri su utvrdili da 55 odsto žena u bazi na ostrvu Paris u Južnoj Karolini ne mogu da urade minimalnih tri zgiba.

Usled zabrinutosti da bi nova pravila mogla da dovedu do pada broja regruta među ženama, uslov je ukinut na neodređeno vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track