Papa: Sveštenici mogu da postanu mala čudovišta!
Foto: Beta Ap

Upozorenje

Papa: Sveštenici mogu da postanu mala čudovišta!

Planeta -
Život je kompleksan i sastoji se od milosti i grehova. Ko ne greši, taj nije čovek. Svi mi grešimo i moramo da priznamo naše slabosti, rekao poglavar Rimokatoličke crkve

VATIKAN - Papa Franja je upozorio da sveštenici mogu da postanu "mala čudovišta" ako nisu obučeni kako treba jer, kako je naveo, vreme učenja treba da se iskoriste za oblikovanje srca a ne samo uma. On je takođe upozorio da među sveštenike ne treba primati ljude koji su bili umešani u seksualno zlostavljanje ili druge probleme, dodavši da je zaštita katoličkih vernika najvažnija.

Papa je ovo izjavio na sastanku iza zatvorenih vrata sa 120 velikodostojnika 29. novembra u Vatikanu, a danas je jezuitski časopis "La čivita katolika" objavio izveštaj tog tročasovnog neformalnog sastanka. Vatikan, kako navodi AP, dosad nije objavio zapisnik sa tog sastanka.

Papa je, kako prenosi časopis, tada rekao velikodostojnicima da želi da probude svet "svojim radom", naročito sa siromašnim ljudima. On je priznao i da je ljudski grešiti."Život je kompleksan i sastoji se od milosti i grehova. Ko ne greši, taj nije čovek. Svi mi grešimo i moramo da priznamo naše slabosti", rekao je papa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track