NOSTALGIČNA: Merkelova stradala jer 20 godina nije kupila nove skije

Nemačka kancelarka doživela nezgodu u Švajcarskoj

NOSTALGIČNA: Merkelova stradala jer 20 godina nije kupila nove skije

Planeta -
Reč je o modelu Germina Alpha CS, dizajniranom između 1992. i 1995 godine

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel pala je dok je s dvojicom telohranitelja bila na skijaškom trčanju u švajcarskoj pokrajini Engadin, u blizini skijališta Sent Moric i pretrpela kontuzije i naprsnuće karličnog prstena.

Njen portparol Štefan Seibert izdao je saoštenje: “Pala je. Na skijaškom trčanju. Mislimo da se to dogodilo pri maloj brzini”.

On je objasnio da je Merkelova zadobila “težak udarac kombinovan s delomičnom frakturom zadnjeg levog karličnog prstena”

Prema informacijama koje mediji prenose od doktorskog tima koji se brine za kancelarku, ona će najmanje tri nedelje morati da miruje pa je otkazala sve sastanke i obaveze u tom periodu.

Kancelarka Merkel zaljubljenica je planina, odlazi u Alpe kad god može, zimi skija, a leti planinari. Nije jasno kako se dogodila njena nezgoda u Švajcarskoj, ali zna se da su Merkelovu više puta upozoravali da nabavi novije skije jer su ove koje koristi starije od 20 godina, pišu nemački mediji. Za kancelarku, te su skije stvar nostalgije i pomalo stvar ponosa. Reč je o modelu Germina Alpha CS, dizajniranom između 1992. i 1995 godine.

Kompanija se na svojoj web stranici hvalila da kancelarka na njihovim skijama uživa u Sent Moricu i o tim su skijama napisali: “Nisu najnovije, ali su nemačke!”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track