OPASNO: Monstruozni talasi prete Velikoj Britaniji

Nevreme

OPASNO: Monstruozni talasi prete Velikoj Britaniji

Planeta -
Britanska meteorološka služba Met upozorila je na vetrove čija brzina iznosi do 113 kilometara na čas i izuzetno visoke talase duž obale Velsa, jugozapadne Engleske i Severne Irske.

LONDON - Talasi viši od osam metara udarili su danas o jugozapadnu obalu Velike Britanije, a razulareni vetar i jaka kiša tukli su po delovima ove zemlje, primoravši stanovnike priobalja da se pripreme za moguće nove poplave. Monstruozni talasi primećeni su na Lends Endu, najisturenijem jugozapadnom delu Velike Britanije.

U Ejberistvitu u Velsu, zbog nailaska visokih plimnih talasa, evakuisane su priobalne kuće, prodavnice i studentski domovi. Britanska meteorološka služba Met upozorila je na vetrove čija brzina iznosi do 113 kilometara na čas i izuzetno visoke talase duž obale Velsa, jugozapadne Engleske i Severne Irske.

Najmanje sedmoro ljudi je poginulo u naletima olujnog nevremena koji pogađaju Britaniju od decembra. Met je danas izdao tri ozbiljna upozorenja od poplava, što znači da postoji opasnost po ljudske živote i imovinu. Takvo upozorenje se odnosi na okrug Dorset u jugozapadnoj Engleskoj. Izdato je još 300 upozorenja od poplava visokog stepena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track