MITROPOLIJA: Amfilohije nije kleo Đukanovića!

Pogrešno interpretiran

MITROPOLIJA: Amfilohije nije kleo Đukanovića!

Planeta -
U saopštenju, u kome je objavljen i deo testamenta Svetog Petra Cetinjskog, navodi se i da je Amfilohije kazao da bi bilo dobro da ga sadašnji crnogorski premijer pažljivo pročita

CETINJE - Mitropolija crnogorsko - primorska negirala je danas, kako kažu, pisanje pojedinih medija da je mitropolit Amfilohije kleo premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

""Nije mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije na promociji knjige Leonida Rešetnjikova "Vratiti se Rusiji" u beogradskom hotelu "Moskva" kleo premijera Crne Gore Mila Đukanovića, kako to u naslovima sugerišu pojedini mediji u Srbiji i u Crnoj Gori, nego je podsetio na reči iz testamenta Svetog Petra Cetinjskog, koje se odnose na vernost "Cernogoracah i Berđanah" Rusiji"", objavljeno je na sajtu Mitropolije.

U saopštenju, u kome je objavljen i deo testamenta Svetog Petra Cetinjskog, navodi se i da je Amfilohije kazao da bi bilo dobro da ga sadašnji crnogorski premijer pažljivo pročita.

Knjiga "Vratiti se Rusiji" direktora Ruskog instituta za strateška istraživanja (RISI) Leonida Rešetnjikova predstavljena je u utorak u Beogradu, a tom prilikom mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je osudio politiku Podgorice prema Rusiji, rekavši da je crnogorski premijer takvu odluku doneo u ime Vlade, ali ne i u ime Crne Gore i Crnogoraca.

"Ko ne bio veran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene. To je ono što je ostavio Sveti Petar Cetinjski svojim Crnogorcima, pa bi bilo dobro da i sadašnji predsednik Vlade Crne Gore pročita ove reči u trenutku kada po prvi put u istoriji zavodi sankcije Rusiji", rekao je Amfilohije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track