ZVEKET ORUŽJA: Kanada poslala ratni brod za podršku NATO snagama

Ukrajinska kriza

ZVEKET ORUŽJA: Kanada poslala ratni brod za podršku NATO snagama

Planeta -
Fregata "Ridžajna" je ratni brod dug 134 metra i potpuno opterećen teži više od 5.000 tona. Bila je deo operativnih udarnih snaga u Arapskom moru od leta 2012. do povratka u matičnu luku u martu 2013. Kanada je već poslala u Evropu šest vojnih aviona CF-18

OTAVA - U cilju podrške stalnim pomorskim snagama NATO, Kanada šalje u Evropu jedan od svojih savremenih ratnih brodova, saopštila je kanadska vlada. Tu odluku donela je kanadska vlada, a premijer Stiven Harper (Harper) je u saopštenju naveo da Kanada šalje fregatu "Ridžajna", trenutno stacioniranu u Arapskom moru, da iskaže savezničku solidarnost.

"Ruska nelegalna okupacija Ukrajine i provokativne vojne aktivnosti nastavljaju da budu ozbiljan problem međunarodne zajednice, a Kanada sa svojim NATO saveznicima ostaje posvećena radu na promovisanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine", navodi se u saopštenju.

"Naša vlada će nastaviti da preduzima korake da se osigura bezbednost i stabilnost u Centralnoj i Istočnoj Evropi", zaključio je premijer Harper.

Fregata "Ridžajna" je ratni brod dug 134 metra i potpuno opterećen teži više od 5.000 tona. Bila je deo operativnih udarnih snaga u Arapskom moru od leta 2012. do povratka u matičnu luku u martu 2013. Kanada je već poslala u Evropu šest vojnih aviona CF-18 pod komandom NATO koji će biti stacionirani u Rumuniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja