(VIDEO) AVAKOV ISTOKU UKRAJINE: Građani, ne izlazite iz kuća, napadamo!
Foto: AP

Odlučujuća faza

(VIDEO) AVAKOV ISTOKU UKRAJINE: Građani, ne izlazite iz kuća, napadamo!

Planeta -
Ministar policije Ukrajine upozorio stanovništvo Slavjanska, Kramatorska i Krasnog Limana da ostane u kućama jer je ofanziva ušla u "odlučujuću fazu"

SLAVJANSK - Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov pozvao je stanovništvo na istoku zemlje da ne izlazi i ostane u zatvorenom prostoru zbog eskalacije sukoba sa proruskim snagama.

Avakov je na svojoj Fejsbuk stranici upozorio stanovnike Luganska, Slavjanska i susednih gradova Kramatorsk i Krasni Liman da ostanu u svojim domovima. Ministar je naveo da ne treba izlaziti napolje kako bi "izbegli da rizikuju svoje živote" i dodao da besni "veoma intenzivna pucnjava" od jutra u malom obližnjem gradu Semenivka, prenela je agencija AFP.

Vladine trupe su angažovane u intenzivnim sukobima protiv pristalica federalizacije u istočnom gradu Slavjansk i prema pisanju Avakova "ofanziva je ušla u odlučujuću fazu", dodaje AP, čiji izveštač potvrđuje da u gradu stalno trešti pucnjava iz pištolja i artiljerijska paljba, a nad Slavjanskom se uzdiže crn dim.

http://www.youtube.com/watch?v=Jei-38jQ2yg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track