Prijave za internet domen .wien primaće se do 2. jula!
Foto: Thinkstock

Počela druga trka za ime

Prijave za internet domen .wien primaće se do 2. jula!

Austrija -
Domeni sa završetkom .wien interesantni su za one koji žele da pokažu svoju privrednu, kulturnu, istorijsku, turističku povezanost sa Bečom

BEČ - Druga runda dodele novih internet ­domena .wien počela je 2. juna. a prijave će se primati kod ovlašćenihregistratora, do 2. jula.

Preduzeća, udruženja, institucije i svi koji su propustili prethodnu priliku da registruju željena imena, imaju još jednu šansu da ih zatraže i dobiju pre javne raspodele (ukoliko ta imena nisu već registrovana ili rezervisana za javne institucije).

Domeni sa završetkom .wien interesantni su za fizička ili pravna lica, koja žele da i na ovaj način demonstrira svoju privrednu, kulturnu, istorijsku, turističku ili socijalnu povezanost sa austrijskom prestonicom.

Očekuje se veliko interesovanje za „generičke“ pojmove, kao što su fitness.wien(teretana.beč), essen.wien (restorani.beč), wohnen.wien (stanovi.beč), installateur.wien(majstor.beč).

Treću i poslednju šansu građani će imati 15. jula kada počinje konačna registracija imena u domenu .wien. U ovoj fazi odlučuje brzina, što znači ko dođe prvi, biće prvi i uslužen, odnosno dobiti željeno ime u ovom domenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja