OTAC MONSTRUM: Sinčića (2) namerno ostavio da umre u automobilu
Foto: Facebook

Ima li dušu

OTAC MONSTRUM: Sinčića (2) namerno ostavio da umre u automobilu

Planeta -
Policija je u istrazi pronašla dokaze da je pre užasnog zločina istraživao koliko je potrebno životinji da umre u sličnim uslovima
1 / 2 Foto: Facebook

ALABAMA - Džastin Ros Haris (33) iz Alabame i zvanično je optužen za ubistvo dvogodišnjeg sinčića Kupera kog je namerno po nesnosnoj vrućini ostavio zaključanog u automobilu da umre.

Iako je po smrti deteta tvrdio da ga je zaboravio u autu, policija je u istrazi pronašla dokaze da je pre užasnog zločina koji je počinio istraživao koliko je potrebno životinji da umre u sličnim uslovima.

Mališan umro od užasne vrućine

Otac zver se po podizanju optužnice izjasnio da nije kriv i izjavio da je dete zaboravio da ostavi u vrtiću. Navodno se, ne primetivši da mu je sin u kolima, parkirao i otišao na posao, a da je mališan ostao u autu shvatio je tek po podne - na pauzi za ručak. Dečačić je umro od užasne vrućine i dehidracije, hipertermije. Policija ocu nije poverovala nijednog trenutka jer je u njegovoj priči bilo nepoklapanja, a i bio je kažnjavan zbog nasilja prema deci. I njegove kolege svedoče da je tog dana bio veoma čudan, a u međuvremenu policija je otkrila da je s računara na poslu "guglao" koliko treba životinji da umre u sličnim uslovima. Na drugoj strani, ima i onih koji veruju da je potpuno nevin i da je posredi užasna i tragična nesreća, a takvih je čak 11.000. Oni su potpisali i peticiju da se Haris pusti na slobodu jer mu je dovoljna kazna ta što je izgubio sina na takav način.

"Čekao da odglumi da mu se dete guši"

Haris je hladnokrvno u vreme pauze za ručak otišao do kola i počeo da zapomaže tražeći pomoć i tvrdeći da se dete guši."Nije tako izgledalo. Dečak je bio preznojen. Kosa mu je bila kao da se kupao u bazenu. Mislim da je otac bio svestan šta je učinio i tražio je pravi trenutak da odglumi da se dete guši pa da ispadne da nije on kriv", ubeđen je očevidac Edvard Kokram(49). On je dodao i da je izgledalo da oca više zanima šta radi policija nego šta mu je sa detetom. Drugi očevidac devojka Artijka Istland (25) opisala ga je čudnim dodajući da je u prvi mah vrištao i vikao "Bože, šta sam učinio" pokušavajući da oživi sina. Međutim, kada je došla policija samo je pratio šta oni rade i s kim razgovaraju.

Foto: AP
Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja